MojWindows

Microsoft zvolal tlačovú konferenciu v San Franciscu na 27. marca, pár dní predtým, než sa v meste uskutoční akcia Build 2014 (2. – 4. Apríl). Na briefingu sa má zúčastniť aj CEO Satya Nadella, ktorý má priblížiť situáciu okolo témy Microsoftu Office pre iPad. Záhadou však ostáva, prečo sa Microsoft rozhodol uviesť dotykovo zameraný Office na iPad skôr, ako na Windows 8.1 a tablet Surface 2. Krycí názov projektu Office pre iPad je „Miramar“, jeho náprotivok má krycí názov „Gemini“, ktorý je tiež uvádzaný už dlhšiu dobu ako projekt vo vývoji.

ipad_air_desk_hero

V lete minulého roku uviedol Microsoft na akcií Build 2013 dotykovú verziu PowerPointu na Windows 8. Nedáva preto žiadny zmysel, že Microsoft uvedenie skôr verziu pre iPad. Súčastne s týmito udalosťami sa však vytvárajú špekulácie, že  iPad verzia je vo vývoji dlhšiu dobu než jeho náprotivok. Hovorí sa, že Microsoft mal pôvodne v úmysle uviesť oba projekty na trh súčasne. Na poslednú chvíľu sa však jeho vedenie rozhodlo, že radšej vypustia Office pre iPad do obehu skôr, než bude verzia pre Windows dokončená.

Tlačovú konferenciú, ktorá je naplánovaná na 27. marca, bude možné sledovať aj cez live stream. Pre ľudí, čo majú o túto novinku záujem, je to výborná správa. Informácie o danom projekte  dostanú z prvej ruky. Štandartná verzia Officu na tablet Surface 2 je v súčastnosti dostupná, povedzme si ale na rovinu, že dotyková verzia by bola oveľa prospešnejšia. Viac detailov vám prinesieme ihneď po skončení konferencie.

Zdroj: WPCentral

19.03.2014

+