MojWindows

Microsoft sprístupnil vlastný kancelársky balík na konkurenčné platformy Android a iOS. Hoci Office pre Android je dostupný už niekoľko mesiacov, Redmondský gigant sa ho pre domácich používateľov rozhodol na smartfónoch poskytnúť úplne zadarmo. Zadarmo je Microsoft Office dostupný ale len pre domácich používateľov, ktorí sa prihlásia so svojim bezplatným kontom Microsoft. V podnikovej sfére bude na vytváranie, úpravu a ukladanie dokumentov na komerčné účely vyžadované predplatné Office 365.

Microsoft_Office_Mobile_-_Aplikácie_pre_Android_v_aplikácii_Google_Play Microsoft_Office_Mobile_-_Aplikácie_pre_Android_v_aplikácii_Google_Play2 Microsoft_Office_Mobile_-_Aplikácie_pre_Android_v_aplikácii_Google_Play3

Základnými funkciami aplikácie sú samozrejme možnosť čítať a upravovať Office dokumenty, no nechýba ani podpora cloudu OneDrive, OneDrive for Business alebo SharePointu. Samozrejmosťou je podpora pre čítanie e-mailov, komentárov a iných. Zaujme funkcia Pokračovanie v čítaní, ktorá pri otvorení Word dokumentu z OneDrive alebo OneDrive for Business v telefóne zabezpečí, že sa automaticky pokračuje od miesta, kde ste prestali čítať, a to dokonca aj vtedy, keď ste si dokument naposledy prezerali v počítači alebo tablete.

Smutnou správou však zostáva, že Microsoft mobilnú verziu kancelárskeho balíka nesprístupnil na svoj mobilný operačný systém Windows Phone. Nevieme, ako dlho bude vývoj tejto verzie aplikácie trvať a či Microsoft zverejní najprv tabletovú verziu alebo verziu kompatibilnú so všetkými mobilnými zariadeniami. Čoskoro sa však, dúfame, dozvieme viac a budeme vás môcť informovať o pokroku v tejto oblasti.

TIP: Microsoft uvedie dotykový Office pre iPad už tento mesiac

Zdroj: MôjAndroid.sk

28.03.2014

+