MojWindows

Nokia Pocket Magnifier je aplikácia vyvinutá Nokiou v spolupráci s Národným inštitútom nevidiacich (The Royal National Institute of Blind) v USA. Ide o jednoduchú aplikáciu, ktorá vám umožňuje použiť mobil ako lupu pomocou vášho fotoaparátu. Princíp fungovania je jednoduchý, používa dynamické filtre a schopnosť zmraziť hľadáčik, kedy sa objekt zaostrí a ľahko sa číta.

Keď aplikáciu prvýkrát spustíte, prevedie Vás sériou tipov cez  jej základnú funkcionalitu. Zatiaľ čo odtiahnutie/pritiahnutie prstov umožňuje priblíženie alebo oddialenie objektu, ťuknutie po obrazovke spôsobí zaostrenie fotoaparátu. Maximálne priblíženie umožňuje 4-násobný zoom, čo je dosť na prečítanie veľmi malých písmeniek na obaloch napr. od potravín. Samozrejme, toto všetko dokáže Vaše zariadenie aj bez podobnej aplikácie. Prečo sa teda oplatí inštalácia Nokia Pocket Magnifier?

nokia-pocket-magnifier-1 nokia-pocket-magnifier-2

Odpoveď spočíva v jej ďalších funkciách. Prvou z nich je zmrazenie objektu. Na obrazovke sa nachádza tlačidlo Pauza,ktoré umožňuje zmrazenie obrazovky s možnosťou uloženia obrázku do galérie. Pomocou ďalšieho tlačidla k nemu získate ihneď prístup. Druhou funkciou je možnosť zapnúť LED blesk, ktorý sa obzvlášť hodí pri zlých svetelných podmienkach. Najzaujímavejšou funkciou je však použitie dynamických filtrov na zobrazený text. Hlavnou myšlienkou je dosiahnuť čo najlepší kontrast, čo umožňujú filtre ako biely text na čiernom pozadí, čierny text na bielom pozadí, žltý text na čiernom pozadí alebo slabo modrý text na čiernom pozadí a podobne.

nokia-pocket-magnifier-3 nokia-pocket-magnifier-4

Na Windows Phone Store sa momentálne pohybuje veľa odrôd približovacích aplikácií. Nokia Pocket Magnifier však tipmi, trikmi a ďalšími funkciami získava oproti konkurencií výraznú výhodu. Určite si nájde miesto v každom smartfóne. Aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť pomocou nášho odkazu nižšie.

27.03.2014

+