MojWindows

Nokia predstavila nový nástroj pre počítače, Nokia Software Recovery Tool, ktorý má pomôcť s opravou zariadení s poškodním softvéru. Ide o aplikáciu určenú pre opravu softvéru telefónu, ktorý sa mohol poškodiť napríklad pri aktualizácií firmvéru. Ak vaša Nokia prestala po update fungovať a už sa viac nespustí, môžete ako poslednú záchranu vyskúšať práve nástroj od Nokie, ktorý sama používa vo svojich servisných strediskách.

Pre použitie nástroja sa odporúča, aby počítač bežal pod operačným systémom Windows 7 alebo vyšším, a mal minimálne 2 a viac GB voľnej pamäte. Nokia Software Recovery Tool totižto pred samotným obnovením telefónu musí stiahnuť príslušný firmvér, ktorý po pevného disku nahrá do zariadenia. Podľa Nokie môže mať firmvér, čo do veľkosti, až 4 GB a na to sa musíte pripraviť. Ak nedisponujete rýchlym internetovým pripojením, môže sa proces obnovy značne predĺžiť práve o čas, ktorý budete potrebovať na stiahnutie softvéru.

Predtým ako sa pustíte do obnovenia telefónu, nezabudnite zariadenie vyskúšať poriadne reštartovať podržaním tlačidla pre zapnutie a to minimálne po dobu 10 sekúnd. Druhou a poslednou možnosťou je tzv. soft reset zariadenia, ktorý sa dá previesť súčasným stlačením tlačidiel pre zapnutie a zníženie hlasitosti (taktiež po dobu minimálne 10 sekúnd).

Samozrejme nástroj nie je zárukou, že sa vám vaše „bricknuté“ zariadenie podarí znova oživiť. Vďaka nemu sa však šance aspoň zvyšujú. Predtým ako pošlete teda telefón do servisu, odporúčame Nokia Software Recovery Tool nainštalovať a nechať ho pracovať za vás.

Zdroj: aawp

07.02.2014

+