MojWindows

Microsoft je najväčšou softvérovou spoločnosťou, ktorá si svoje meno vydobyla najmä vďaka operačnému systému Windows na počítačoch. Práve tu je Microsoft jednotkou už dlhé roky, čo však nie je prípadom stále viac sa rozvíjajúceho sa odvetvia inteligentných telefónov. V tomto sa OS od Googlu a Apple nemôže Microsoft vôbec rovnať, či dokonca porovnávať. V súčasnosti totižto beží OS Windows Phone len na 4 zo 100 smartfónov. Microsoft si už čoskoro má zvoliť nového CEO, a jedným z horúcich kandidátov je aj Satya Nadella, pre ktorého má analytik Gartneru Dave Smith niekoľko rád.

Radil by som mu (Nadellovi), aby skúsil úplne nový pohľad na svet mobilov, alebo aby aspoň priniesol talentovaných ľudí, ktorí tomu budú rozumieť.

Vo vedení Microsoftu je veľa ľudí, ktorí si myslia, že kúpenie Nokie nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie. Veľa analytikov si totižto myslí, že redmondský gigant by mal zabudnúť na vlastný hardvér a sústrediť sa predovšetkým na tvorbu a vylepšovanie softvéru. Jeden z analytikov si myslí, že Microsoft má veľké rezervy aj v príjmoch. Ročne by totižto mohol zarobiť približne 2,5 miliardy amerických dolárov, a to len tým, že by sprístupnil Office na tabletoch iPad. Microsoft však verí, že práve chýbajúca sada office aplikácií na iPadoch, zvýši dopyt po jeho vlastných zariadeniach. Microsoft sa nemusí vzdať výroby vlastného hardvéru, ale určite by mal porozmýšlať, či sa mu oplatí ročne prísť o spomínaných 2,5 miliardy dolárov.

Zdroj: reuters

04.02.2014

+