MojWindows

Očakáva sa, že ešte počas tohto roka na trh dorazí cenovo dostupný tablet rodiny Surface s cenou začínajúcou niekde na hranici 400 dolárov. Informácie o tom, že Microsoft pracuje na takomto zariadení siahajú do polovice mája, kedy ich, s odvolaním sa na svoje zdroje, zverejnila agentúra Bloomberg.

Približne o mesiac neskôr bolo vďaka interným dokumentom, ku ktorým získalo prístup viacero popredných zahraničných portálov, potvrdené, že v Redmonde sa na takomto zariadení skutočne pracovalo pod označením „Libra“.

Plány hovoriace o rozšírení produktovej rodiny Surface vznikli za pôsobenia Terryho Myersona, a hoci nie je známe, koľko z nich je stále aktuálnych, v prípade predmetného tabletu sú šance na reálny produkt skutočne vysoké.

Naznačujú to informácie dostupné z databázy takzvaných „benchmarkov“, ako aj dokumenty americkej Federálnej komisie pre telekomunikácie (FCC), podľa ktorých zariadenie s podporou LTE pripojenia prechádzalo pod modelovým označením 1824 potrebnou certifikáciou a využívať bude 24W napájací zdroj.

Portál WinFuture navyše priniesol niekoľko podrobností o očakávanej hardvérovej výbave. To, že procesory pre zariadenie budú pochádzať z produkcie spoločnosti Intel síce uvádzali už pôvodné zdroje, no tentokrát sú už spomínané konkrétne modely. V hre má byť minimálne štvorjadro Intel Pentium Silver N5000 so základným taktom 1,1 GHz a dvojjadrové duo Intel Pentium 4410Y/4415Y.

Žiadne ďalšie podrobnosti nateraz nie sú známe, pričom samotný Microsoft ešte stále nič nepotvrdil. Špekuluje sa, že oficiálne predstavenie je, vzhľadom na získanie potrebnej certifikácie regulačných úradov, už na spadnutie. Okrem toho sa začali objavovať aj nepotvrdené informácie, že vybraným vývojárom bola pripravovaná novinka prezentovaná pod názvom „Surface Go“.

Zdroj: TheVerge

07.07.2018

+