MojWindows

Správy o tom, že Microsoft pod svojou značkou Surface pripravuje nový tablet sa objavujú už dlhšiu dobu. Na tieto plány pôvodne upozornila agentúra Bloomberg, medzičasom k nim podrobnosti pridal aj nemecký portál WinFuture a zariadenie nedávno dokonca prešlo certifikáciou u amerických regulačných úradov, čo naznačuje, že jeho oficiálne predstavenie by skutočne malo byť takpovediac na spadnutie.

Najnovšie informácie dokonca tvrdia, že cenovo dostupnej novinky (na pomery produktov Surface) by sme sa mohli dočkať už tento týždeň. Odvolávajú sa pritom na údajné interné dokumenty Microsoftu, kde má byť uvedené, že nový hardvérový produkt spolu s klávesnicou Surface Type Cover bude do ponuky obchodov Microsoft Store zaradený v piatok 13. júla.

Vzhľadom na to, že produkt má byť orientovaný primárne na študentov, uvedenie v tomto čase by celkom dávalo zmysel. Študenti majú aktuálne prázdniny, no začiatok septembra sa vrátia do lavíc, a práve vtedy prebiehajú výpredajové akcie „späť do školy“, čo sa javí ako ideálne obdobie ako podporiť predaj novinky. Stále však ide len o nepotvrdené informácie, preto je potrebné brať ich s určitým nadhľadom.

Náš tip
Ambiciózne zariadenie „Andromeda“ otázne, Microsoft prehodnocuje projekt

Zdroj: Neowin

09.07.2018

+