MojWindows

Webové rozhranie poštového klienta Outlook.com v dohľadnej dobe dostane takzvanú tmavú tému, podobne ako to je v prípade operačného systému Windows 10. Prostredníctvom oficiálneho fóra UserVoice pre zasielanie spätnej väzby zo strany používateľov to potvrdil jeden z členov tímu, ktorý novinku pripravuje.

Práce na pridaní tmavého režimu prebiehajú už niekoľko mesiacov, a hoci ide o jedno z najžiadanejších vylepšení, doteraz nie je známe, kedy presne by sa ho používatelia mali dočkať. Tento deň však má, podľa aktuálnych vyjadrení, byť „na dosah“.

Dôvodom, prečo to celé trvá tak dlho má byť to, že vývojári si latku nasadili poriadne vysoko a priniesť chcú „najlepší tmavý režim spomedzi všetkých popredných e-mailových klientov“. Až pri oficiálnom odhalení vraj pochopíme, o akú veľkú vec pôjde.

Počas minuloročného Halloweenu síce bola zverejnená menšia ukážka tmavého režimu, no išlo o prototyp, ktorý ešte potreboval poriadnu dávku práce predtým, než bude skutočne pripravený na svoj očakávaný debut.

Odvtedy malo dôjsť k opakovanému prepracovaniu farieb a zdrojového kódu, kým vznikol produkt, s ktorým je tím spokojný. Na základe týchto vyjadrení sú očakávania poriadne vysoké a zostáva len dúfať, že skutočne pôjde o príjemné prekvapenie.

06.07.2018

+