MojWindows

Čitateľsko-používateľská anketa NAY Windows Roka 2018 sa prehupla do svojho štvrtého týždňa, čo okrem iného znamená, že po predstavení produktov z prvej dvojice kategórií moderných zariadení pre firmy a domácnosti, prichádza na rad priblíženie herných zariadení, ktoré v aktuálnom kole bojujú o priazeň verejnosti.

Hlasovanie prebieha až do konca júla 2018, ak ste tak ešte nespravili, stále máte dostatok času na to, aby ste svojim favoritom odovzdali hlas. Okrem toho, že tým pomôžete vybrať tie najlepšie a najzaujímavejšie produkty, zapojíte sa do losovania o zaujímavé ceny, ktoré prebehne jednak po skončení aktuálneho kola ankety, ako aj po prebehnutí finálneho kola.

Za prvý kvartál tohto roka sa do kategórie Gaming dostala štvorica produktov určených primárne pre moderného hráča, ktorý sa svojej záľube venuje príležitostne, ale aj aktívnejším spôsobom. Stále platí, že zariadenia z hlasovania sú v ponuke výrobcov novým produktom, prípadne ide o modely zo známej série, ktoré prešli nejakým tým vylepšením.

Náš tip
NAY Windows Roka 2018: Predstavujeme kategóriu Moderné zariadenie pre firmy

Acer Nitro 5

V ponuke známeho výrobcu notebookov je pre hráčov okrem špecializovanej série Predator svojim pomerom cena/výkon a mobilitou zaujímavá aj produktová rada Nitro. Tá sa po novom objavuje v konfiguráciách pre priaznivcov obidvoch hardvérových táborov – AMD aj Intel.

15,6-palcový herný notebook s Full HD obrazovkou tak stavia na procesory Intel Core v kombinácii s grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 1050/1050Ti/1060, ako aj na AMD Ryzen, ktoré sprevádza karta AMD Radeon RX560X. V obidvoch prípadoch pritom ide o komponenty najnovších generácií.

Núdza nebude ani o dostatok priestoru pre dnes tak na objem náročné hry. K dispozícii je klasický pevný disk, ktorý vyniká veľkou kapacitou, ku ktorému sa pridružujú SSD disky urýchľujúce načítavanie systému, aplikácií a kľúčových hier, kde pri spúšťaní poteší každá sekunda k dobru.

Pridáva sa k tomu maximálne 32 GB operačnej pamäte, aby hranie prebiehalo čo najhladšie. A keďže hrať sa musí počas každej časti dňa, bez ohľadu na aktuálnu hodinu, pri večerných dobrodružstvách vo virtuálnom svete pomôže podsvietená klávesnica.

>> Kúpiť v NAY <<

Acer Nitro 5

ASUS ROG Strix SKT T1

ASUS má pre hráčov telom aj duchom pripravenú produktovú sériu Republic of Gamers, kam spadá aj novinka Strix SKT T1 navrhnutá priamo primárne pre priaznivcov a členov komunity elektronických športov. Svoju príslušnosť k tejto sfére hrdo hlási celá firma, ako aj jej herný stroj, kde na veku aj v názve svieti označenie známeho hráčskeho tímu. V rohu pod klávesnicou sa zase nachádza podpis herného maniaka zo spomínaného tímu, v komunite známeho pod prezývkou Faker. Notebook ASUS ROG Strix SKT T1 ale vonkoncom nie je len o vizuálnom prevedení a doplnkoch, kde figuruje aj tímový dres.

Nakoľko ide o herný notebook, samozrejmosťou musí byť dostatočne výkonný hardvér. V tomto prípade bol zvolený procesor Intel Core i7-7700HQ, 16 GB operačnej pamäte a grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1060 v 6 GB prevedení. Dostatočný priestor pre hry zabezpečuje úložisko kombinované z ultrarýchleho 256 GB SSD disku a 1 TB klasického HDD.

ASUS navyše siahol po obrazovke s 15,6-palcovou uhlopriečkou, antireflexnou úpravou, aby pri hraní nerušili nežiadané odlesky a 120 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorá je pre fanúšikov nielen MOBA hier priam stvorená. Na akčné herné momenty, kde sa každé zaváhanie môže stať osudným je plne pripravená podsvietená klávesnica s nezávislým vyhodnocovaním každého stlačenia kláves.

>> ASUS ROG v NAY <<

HP Pavilion Power 17

HP má síce špecificky pre hráčov navrhnutú sériu OMEN, no nie každý, kto sa rád občas zahrá, túži po niekedy až stereotypných prvkoch, ktoré ostro kričia, že ide o produkt patriaci do herného segmentu. Pre tých, ktorí preferujú niečo nenápadnejšie, môže byť zaujímavou voľbou práve HP Pavilion Power 17.

O výkon tu núdza rozhodne nie je, pritom po stránke dizajnu nejde o do očí bijúceho dravca, a k tomu sa pridáva ešte aj 17,3-palcová uhlopriečka obrazovky s matnou povrchovou úpravou, ponúkajúca dostatok priestoru pre zábavu akéhokoľvek druhu.

Na dlhotrvajúce herné seansy sú pripravené štvorjadrové procesory Intel Core siedmej série, ktoré sprevádza grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1050Ti a 8 GB operačnej pamäte. Na ukladanie dát poslúži kombinované úložisko pozostávajúce z rýchleho SSD a veľkokapacitného pevného disku.

>> HP v NAY <<

Xiaomi Mi Gaming Laptop

Čínsky výrobca Xiaomi, známy najmä vďaka svojim smartfónom, začiatkom roka poriadne prekvapil predstavením svojho prvého herného notebooku Mi Gaming Laptop. Napriek tomu, že ide o produkt orientovaný na hráčsku komunitu, okrem výkonu zaujme svojim pomerne striedmym, priam až diskrétnym, dizajnovým prevedením. Vášmu okoliu vďaka tomu nebude hneď na prvý pohľad jasné, že ide o herný stroj a pokojne ho so sebou môžete nosiť aj na pracovné porady.

V 21 mm hrubom tele je osadený 15,6-palcový displej s Full HD rozlíšením, procesor Intel Core i7-7700HQ, 16 GB operačnej pamäte, grafická karta Nvidia GeForce GTX 1060 a kombinácia 256 GB NVMe SSD s 1 TB tradičným pevným diskom. Tak, ako na väčšine mašín pre herných nadšencov, ani tu nemôže chýbať herná klávesnica s programovateľnými klávesmi.

Vyzdvihované je najmä prepracované chladenie, ktoré má komponenty udržať v správnych teplotách aj počas dlhých herných maratónov, kedy je k dispozícii tlačidlo pre aktiváciu plného výkonu aktívnych ventilátorov, aby ste sa bez obáv mohli pohodlne venovať tomu, čo vo virtuálnom prostredí robíte najradšej – hraniu. Xiaomi Mi Gaming Laptop láka hlavne na vynikajúci pomer cena/výkon, ktorý sa dnes tak ľahko nevidí ani u výrobcov zvučných mien.

Mi Gaming Laptop

+