MojWindows

Združenie pozostávajúce zo spoločností ako AMD, NVIDIA, Oculus, Valve a Microsoft, ktoré sa aktívne zaoberajú oblasťou virtuálnej a rozšírenej reality, informovalo o dohode na novom otvorenom štandarde pripojenia VirtualLink pre nadchádzajúcu generáciu headsetov.

Vychádzajúc z univerzálnosti moderného konektora USB-C, kedy je možné pomocou jediného kábla prenášať energiu aj dáta, sa spoločnosti pokúsia vyriešiť jeden z nedostatkov údajne zabraňujúci masívnejšiemu rozšíreniu riešení pre virtuálnu a rozšírenú realitu – súčasné headsety vyžadujú na svoje pripojenie spleť káblov.

Tým sa zvyšuje náročnosť zapojenia a vznikajú aj ďalšie prekážky, kedy na niektorých zariadeniach nie je headsety možné jednoduchým spôsobom používať kvôli absencii potrebných konektorov. V blízkej budúcnosti si vďaka novému štandardu na svoje majú prísť aj majitelia zariadení ako sú ultrabooky či dokonca tablety, teoreticky všetkých modelov, kde bude prítomný USB-C konektor, a samozrejme budú disponovať dostatočným výpočtovým výkonom.

Nový, jednoduchší, spôsob pre pripojenie VR headsetov by sa mal objaviť na nadchádzajúcej generácii týchto zariadení, priamo z dielne spoločností zapojených do spomínaného združenia. Kedy presne by k tomu malo dôjsť, a ako to bude reálne vyzerať, je zatiaľ otázne.

Zdroj: TheVerge

19.07.2018

+