MojWindows

Najväčšia IT Security / Hacking udalosť HackerFest, ktorá má za sebou päť úspešných ročníkov v Prahe, sa 21. septembra 2018 po prvýkrát uskutoční aj v Bratislave v hoteli Crowne Plaza. Štvoricu spíkrov z Českej republiky Williama Ischanoe, Ondřeja Ševečka, Romana Kümmela a Jana Mareka doplní Michal Altair Valášek, ktorý vystúpi exkluzívne len v Bratislave.

Na konferencii HackerFest Slovakia budú predvedené kompaktné ukážky niekoľkých aktuálnych útokov a zraniteľností, ktoré môžu mať ďalekosiahle následky pre napadnuté subjekty a bežne nie sú v takejto ucelenej forme dostupné. Zaznejú aj výsledky z vlastných prieskumov a doteraz nepublikovaných objavov.

Bude sa hovoriť aj o bezpečnosti privátnych kľúčov vo Windows, rôznych vektoroch lokálnych i vzdialených útokov, ktorých cieľom je odcudziť privátny kľúč, alebo ho “aspoň” bez vedomia používateľa použiť na digitálny podpis. Ďalšou témou budú útoky na Hyper-V Shielded VM, lámanie UEFI, TPM a Code Integrity.

Cieľom je aj zbúrať mýty o pocite absolútnej bezpečnosti pri používaní aktuálnych technológií a pomôcť firmám získať predstavu o ich bezpečnostných slabinách.

„V IT bezpečnosti nemožno stopercentne spoliehať v podstate na nič. Všetky bezpečnostné opatrenia treba spájať a vrstviť, nič samo osebe neponúka ultimátne zabezpečenie. Základ je poznať praktiky potenciálneho nepriateľa, aj o tom bude HackerFest. Ukážeme si, prečo je AD forest security boundary, ako sa prihlasovať bez hesiel na účty sympatických kolegýň alebo nepríjemných šéfov, a to i do Office365 J,“ hovorí Ondřej Ševeček.

Detailnejšie informácie o programe konferencie HackerFest Slovakia 2018, ktorú organizuje spoločnosť GOPAS, nájdete na stránke www.hackerfest.sk.

Do 15. augusta 2018 je možné využiť Early Bird ponuku a registrovať sa za výhodnejšiu cenu.

+