MojWindows

S tohtoročnou veľkou „Aprílovou aktualizáciou“ do Windows 10 pribudla potenciálne užitočná funkcia Časová os, kde je zhromažďovaný jednoduchý prehľad o tom, s ktorými aplikáciami, dokumentami a webovými stránkami ste pracovali za ostatných 30 dní.

Pri používaní rovnakého konta Microsoft je tento obsah možné zdieľať na viacerých zariadeniach a efektívne tak pokračovať presne tam, kde ste prestali. Podporovaných je zatiaľ bohužiaľ len veľmi málo aplikácií, napríklad pri webových prehliadačoch pochodíte jedine s Microsoft Edge.

Oficiálna podpora funkcie Časová os pre populárne prehliadače ako Chrome a Firefox síce stále chýba, no vďaka šikovným programátorským ručičkám si môžete nainštalovať jednoduchý (a bezplatný) doplnok „Windows Timeline Support“, ktorý túto situáciu aspoň čiastočne napraví.

Doplnok funguje tak, ako by ste mohli očakávať – v prehľade Časová os zobrazuje stránky navštívené v prehliadačoch Chrome, Firefox alebo Vivaldi, podľa toho, čo používate a kam ho nainštalujete. Doplnok vytvoril vývojár Dominic Maas, a ako sám upozorňuje, zatiaľ ide o „beta kvalitu“. Navyše bez používania konta Microsoft príliš nepochodíte.

Náš tip
QuickLook – užitočné náhľady súborov z MacOS prichádzajú do Windows 10

Aktualizované 5.8.2018

Doplnok určený pre prehliadač Chrome je dočasne nedostupný. Ako informoval priamo jeho tvorca, spôsobiť to mali problémy s ochrannou známkou, nakoľko meno obsahovalo slovo „Windows“. Verzia s upraveným názvom aktuálne prechádza schvaľovacím procesom, dostupná by mohla byť v najbližších dňoch.

05.08.2018

+