MojWindows

Microsoft prostredníctvom svojho blogu oficiálne potvrdil, že práce na integrovanom vývojovom prostredí Visual Studio 2019 už odštartovali a tím sa momentálne nachádza v rannej fáze plánovania.

Cieľom je zrýchlenie, zvýšenie spoľahlivosti, uľahčenie používania dostupných nástrojov a poskytnutie všetkého potrebného pre zvýšenie produktivity pri práci na projektoch pre jednotlivcov aj celé skupiny.

Hoci zatiaľ nezachádza do detailov, čiastočne naznačuje, čoho by sa priaznivci Visual Studio mali v novej verzii dočkať. Menovite spomína vylepšenia pre refaktorovanie zdrojových kódov, lepšiu navigáciu v rozhraní, viac možností pri debugovaní, rýchlejšie načítavanie aj kompilovanie projektov.

Počíta sa aj s vylepšeniami v oblasti spolupráce v reálnom čase, s prepojením na cloudové repozitáre so zdrojovými kódmi a zapojením umelej inteligencie pre pomoc s budovaním aplikácií a analýzu zdrojového kódu.

Pripravované novinky bude možné ešte pred finálnym vydaním Visual Studio 2019 vyskúšať cez Visual Studio Preview. John Montgomery z vývojárskeho tímu taktiež oznámil, že plánovaná je plná podpora pre Windows 7. Našťastie sa nepôjde v šľapajách kancelárskeho balíka Microsoft Office 2019. Podrobnosti, vrátane očakávaného termínu vydania, sa máme dozvedieť v nadchádzajúcich mesiacoch.

Zdroj: Microsoft

12.06.2018

+