MojWindows

Spoločnosť Valve informovala, že klient digitálneho obchodu s hrami Steam prestane od 1. januára 2019 podporovať operačné systémy Windows XP a Windows Vista, ktoré k dnešnému dňu už nemajú technickú podporu od Microsoftu.

Klienta Steam od ohláseného dátumu na zariadeniach so spomínanými systémami nebude možné vôbec používať. Herní nadšenci nebudú mať inú možnosť, ako prejsť na niektorú z novších verzií Windows.

Ako hlavný dôvod v pozadí tohto rozhodnutia je uvedené, že klient sa pri plnení svojej úlohy spolieha na zabudovanú verziu Google Chrome, pričom tá už na starších systémoch nefunguje korektne. Budúce verzie navyše budú vyžadovať funkcie a bezpečnostné aktualizácie, ktoré sú prítomné len vo Windows 7 a novších systémoch.

Počas zvyšku roka 2018 bude ešte stále možné cez Steam inštalovať a spúšťať hry, no niektoré funkcionality majú byť obmedzené. Ako príklad je uvedený vynovený Steam Chat, ktorý na Windows XP a Windows Vista jednoducho nebude dostupný.

Táto situácia by sa podľa prehľadu „Hardvérový a softvérový prieskum“ nemala dotknúť príliš veľkého počtu používateľov. Windows XP tú má totiž za máj len 0,23% podiel a Vista sa v zozname ani nenachádza.

Steam

Náš tip
Unikátny koncept prezentuje Windows XP v modernom kabáte [Video]

Zdroj: Steam

13.06.2018

+