MojWindows

Možnosť zoskupovať aplikácie do jedného okna podobným spôsobom ako to dnes robíme s kartami vo webových prehliadačoch sa má časom dostať aj do Windows 10.

Microsoft túto novinku začal testovať počas príprav aprílovej aktualizácie „April 2018 Update“ a donedávna sa pokračovalo aj v rámci zostáv z pripravovanej aktualizácie „Redstone 5“. To, kedy do systému reálne dorazí, nebolo oficiálne ohlásené.

Joe Belfiore pri prezentácii na vývojárskej konferencii Build 2018 uviedol, že funkcia „Sets“ bude používateľom sprístupnená až vtedy, keď bude „skvelá“. Microsoft si týmto spôsobom nechal otvorené zadné vrátka, a ako sa ukázalo rozhodne vedel prečo to robí.

Prostredníctvom oficiálneho blogu totiž bolo ohlásené, že funkcia „Sets“ nebude súčasťou nadchádzajúcich testovacích zostáv pripravovanej aktualizácie „Redstone 5“.

Funkcia sa má postupom času ešte objaviť na vyskúšanie, no z popisu nie je jasné, či to bude počas príprav „Redstone 5“ alebo až v ďalšej, jarnej, aktualizácii. Opätovne je, bez ďalších detailov, prízvukované, že vydaná bude až keď bude plne pripravená.

Rovnako tak nikde nie je uvedené, čo stojí v pozadí aktuálneho rozhodnutia, no testerom, ktorí mali tú česť novinku vyskúšať, musí byť jasné, že vývojári pred sebou majú ešte poriadny kus práce.

Nakoľko ide o jednu z najväčších zmien, ktoré sme doteraz mohli vo Windows 10 vidieť, je celkom prirodzené, že k jej implementácii sa pristupuje veľmi opatrne.

Portál TheVerge na margo tejto situácie uvádza, že zdroje oboznámené s plánmi ďalšieho vývoja Windows 10, potvrdili, že funkcia „Sets“ nie je plánovanou súčasťou jesennej aktualizácie „Redstone 5“. Vývojári, ktorí na nej pracujú potrebujú dodatočný čas na ďalšie úpravy a vylepšenia.

Zdroj: TheVerge

28.06.2018

+