MojWindows

Microsoft opäť potvrdzuje, že Windows 10 má byť moderným operačným systémom, ktorý nezabúda na žiadne zariadenia, ani na tie s dotykovou obrazovkou. Systémová aplikácia Pošta dostala novú aktualizácie, v ktorej pribudla podpora pre písanie e-mailov pomocou stylusu či prsta.

Nejde ale o prevádzanie rukou písaného textu na ten digitálny. Po kliknutí na tlačidlo „Draw“ sa zobrazí rozhranie optimalizované pre vstup zadávaný kreslením po obrazovke, kde sú používateľovi dostupné ďalšie nastavenia pre úpravu hrúbky čiar, jej farby a výber nástroja – pero, ceruzka alebo guma.

Výsledok sa následne uloží do PNG obrázku a ten je odoslaný zvolenému kontaktu, čím sa zabezpečuje kompatibilita bez ohľadu na e-mailového klienta príjemcu.

Predmetná aktualizácia zatiaľ prechádza testovaním cez program Windows Insider. Očakáva sa, že pre bežných používateľov táto možnosť bude dostupná v rámci aktualizácie „Redstone 5“ na jeseň tohto roka.

Aktualizované 8.8.2018

Nová verzia aplikácie Pošta s podporou „digitálneho atramentu“ by v týchto dňoch už mala byť dostupná všetkým používateľom Windows 10. Informoval o tom Microsoft prostredníctvom oficiálnej stránky, kde zároveň zverejnil krátke demonštračné video. Nová verzia aplikácie Pošta by mala niesť označenie 16005.10325.20091.0.

Náš tip
Windows Ink – písanie poznámok a kreslenie aj bez dotykovej obrazovky

Zdroj: Neowin

08.08.2018

+