MojWindows

Tohtoročná anketa NAY Windows Roka 2018 bola úspešne spustená a všetci technologickí nadšenci i bežní používatelia, ktorí sa dnes s technológiami stretávajú prakticky na dennej báze, sa tak môžu zapojiť do hlasovania o tie najzaujímavejšie a najlepšie zariadenia, ktoré výrobcovia predstavili počas kalendárneho roka 2018.

To naj zariadenie sa vyberá v štyroch kategóriách: Gaming, Moderné zariadenie pre firmy, Moderné zariadenie pre domácnosť a Hit sezóny, kde sa o priazeň uchádzajú zaujímavé technologické novinky, ktoré hýbali IT svetom a majú potenciál priniesť požadované inovácie v rýchlo sa meniacom svete technológií.

Produkty zaradené do hlasovania budú v každom kole postupne prezentované, aby sa medzi nimi pri hlasovaní vedeli rozhodnúť aj ľudia, ktorí nesledujú všetky novinky na trhu ako ostriež, no zároveň chcú mať aspoň základný prehľad. Aj vďaka tomu možno budú časom schopní pomôcť svojim rodinným príslušníkom a známym pri výbere toho správneho zariadenia práve pre ich potreby.

Ako prvá prichádza v jarnom hlasovaní na pretras kategória moderných zariadení do domácnosti, kde je pri výbere okrem ceny kľúčovým parametrom univerzálnosť produktu, ako aj jeho časová relevantnosť. Vo všeobecnosti totiž ide o zariadenie, ktoré má slúžiť všetkým rodinným príslušníkom v časovom horizonte niekoľkých rokov.

V prvom kole ankety sa do hlasovania v spomínanej kategórii dostalo päť zariadení od výrobcov zvučných mien, ktorí na trh uviedli buď úplné novinky, prípadne vylepšovali existujúce produkty, aby dokázali držať krok s očakávaniami potenciálnych zákazníkov.

Acer Spin 3

Acer Spin 3 predstavuje cenovo dostupný kúsok pre vstup do sveta univerzálneho konvertibilného dizajnu so štyrmi režimami používania podľa aktuálnej polohy obrazovky. Tým predstavuje verného spoločníka, či už ho používajú mladšie ročníky na hranie jednoduchých hier a kreslenie, študenti na plnenie svojich školských povinností, alebo staršie generácie na pracovné účely, či sledovanie filmov.

Vyznačuje sa o niečo robustnejšou konštrukciou, takže s ním nemusíte zaobchádzať “v rukavičkách”, a preto zapadne aj do rodinného prostredia s menšími deťmi, ktoré zatiaľ nedávajú až taký veľký pozor.

S procesormi ôsmej generácie Intel Core sa pozornosť venuje výkonu potrebnému pre bezproblémový chod pri úlohách, s ktorými sa rodinní príslušníci každodenne stretávajú. Reproduktory smerujúce zvuk priamo na používateľa a 14-palcovú multidotykovú IPS obrazovku navyše sprevádza jednoduchý softvér na prispôsobenie ich správania presne podľa aktuálne vykonávanej činnosti.

To, že vás nesklame v tej najnevhodnejšej chvíli zabezpečuje 12-hodinová výdrž batérie, ktorá poskytuje dostatok energie na to, aby ste často nemuseli siahať po nabíjačke.

>> Kúpiť v NAY <<

ASUS VivoBook Pro 17

Pre tých, ktorí preferujú tradičnejší koncept notebooku, je zaujímavou možnosťou ASUS VivoBook Pro 17. So 17,3-palcovou obrazovkou poskytuje veľký pracovný priestor pre efektívnejšie plnenie úloh, a to viacerých súčasne. Zároveň je väčšia obrazovka zaujímavá aj z pohľadu konzumácie mediálneho obsahu. Kvalitné konštrukčné spracovanie sa nezľakne ani častého prenášania či práce na cestách, zároveň ale nejde o obra, ktorý by sa nevošiel do školského batoha alebo pracovného kufríka.

Vďaka grafickej karte NVIDIA GeForce MX 150 príde vhod aj pre tie chvíle zábavy vo virtuálnom svete plnom dobrodružstiev, ktoré ratolesti tak radi vyhľadávajú. Kombinácia HDD a SSD diskov zase poskytuje rýchly beh systému a potrebných aplikácií, no zabezpečuje aj dostatok priestoru pre ukladanie všetkých potrebných dokumentov, rodinných fotografií, filmov a hier.

Dell Latitude 7490

Dell Latitude 7490 pochádza z overenej produktovej rodiny a hodí sa rovnako na plnenie pracovných úloh, ako aj na zábavu v rodinnom prostredí. Vyniká najmä kvalitnými bezpečnostnými funkciami pre ochranu kritických dát rodičov a nadštandardnou trojročnou zárukou, takže sa nemusíte obávať, že by vám vaše ratolesti spravili ďalšie vrásky na čele poškodením tohto modelu. Autorizovaný servis sa v prípade problémov postará o všetko potrebné.

Antireflexná úprava obrazovky je ako stvorená pre tie situácie, kedy musíte pracovať na cestách mimo domova, prípadne vaši malí študenti cestujú vlakom do školy a radi by si tieto chvíle trošku skrátili alebo ich strávili efektívnou prácou na školských zadaniach a doma mohli viac času venovať oddychu. Osadená je tu ôsma generácia procesorov Intel Core, ktorú sprevádza SSD disk a beh systému aj aplikácií je vďaka tomu úplne hladký.

HP Envy x2

HP Envy x2 stavia na koncepte zariadenia typu 2v1, čo znamená, že od časti s obrazovkou a hardvérom môžete v prípade potreby odpojiť fyzickú klávesnicu, a s kompaktným tabletom sa usadiť do pohodlného kresla, či už s účelom zábavy, čítania novín alebo práce.

Nakoľko je prenositeľnosť hlavnou devízou tohto zariadenia, využívať ho je rovnako príjemné v domácom prostredí, ako aj v kaviarni, vlaku, či dokonca čakárni u doktora, kde môžete svoje deti zabaviť. 12,3-palcový IPS displej s podporou digitálneho pera poslúži rodičom pri úprave dokumentov, a tým mladším pri príprave prezentácií, či hraní jednoduchých hier a vzdelávaní.

HP Envy x2 je vhodným pre ľudí s aktívnym životným štýlom, ktorí svojho digitálneho spoločníka potrebujú mať stále na dosah. V tomto duchu sa pripája aj batéria s výdržou 15 hodín a schopnosťou nabiť sa na 90% kapacity za 90 minút.

Tradičnú, prednú, webkameru sprevádza 13 megapixelová zadná kamera a svoje rodinné zážitky tak môžete jednoducho zvečniť. O chod systému a aplikácií sa stará siedma generácia Intel Core a SSD disk, k čomu sa pripája podpora pre LTE siete. Stačí vložiť SIM kartu a so svojimi blízkymi môžete komunikovať prakticky odkiaľkoľvek.

Lenovo Yoga 530

Lenovo je so svojou sériou Yoga dlhodobým zástancom univerzálnosti, ktorú prináša koncept konvertibilného zariadenia. Lenovo Yoga 530 je najnovším cenovo dostupným modelom z tohto rozsiahleho portfólia.

Kombinuje v sebe elegantný dizajn, príjemné rozmery, tradičnú odolnosť a potrebný výkon, aby nesklamalo za žiadnych okolností. “Pod kapotou” drieme na akciu pripravená 8. generácia procesorov Intel Core, SSD a voliteľná grafická karta, pokiaľ vaši malí nezbedníci radi zavítajú do virtuálneho sveta hier.

14-palcová IPS dotyková obrazovka výborne poslúži v každom zo štyroch režimov používania. K tomu sa pripája práca s dotykovým perom, ktorá príde vhod pri príprave prezentácií a pracovných úlohách i zábave a vzdelávaní tých najmenších.

29.06.2018

+