MojWindows

Na základe videí, ktoré zverejnil známy používateľ produktov Microsoftu, WalkingCat, ktorý dokáže vyhrabať informácie o pripravovaných novinkách, to vyzerá tak, že kancelársky balík Office sa v dohľadnej dobe dočká viacerých úprav po vizuálnej stránke.

Redmondský gigant sa v ostatne dobe začal týmto štýlom venovať niektorým svojim produktom, vrátane digitálneho obchodu Microsoft Storerozhrania pre správu konta Microsoft.

Všetko to odštartoval operačný systém Windows 10 v kombinácii s dizajnovým jazykom „Fluent Design“, no teraz je kvôli prebiehajúcej modernizácií potrebné zaviesť konzistenciu naprieč celým portfóliom.

V tomto duchu padli vyjadrenia aj počas tohtoročnej konferencie Build 2018, kde Microsoft jednak priblížil pripravované novinky a zároveň naznačil, že moderný vizuálny nádych bude možné rozšíriť aj na klasické aplikácie.

Aktuálne videá poukazujú na to, že zmeny budú zavedené do webových aj desktopových aplikácií balíka Office. Pridané v nich majú byť nové animácie a tiene, a taktiež dôjde k celkovému sprehľadneniu používateľského rozhrania. Zároveň má dôjsť k lepšiemu prepojeniu strojového učenia s vyhľadávaním.

Microsoft zatiaľ neprezradil žiadne oficiálne informácie o pripravovaných zmenách. Dostupné zatiaľ nie sú ani pre členov programu Office Insider, no predpokladá sa, že od ich zverejnenia pre testerov nás nedelí už veľa času.

13.06.2018

+