MojWindows

Microsoft ešte v marci oznámil, že počas nadchádzajúcich mesiacov prebehne v štruktúrach spoločnosti veľká reorganizácia, v rámci ktorej dôjde k personálnym a čiastočnej aj k produktovým a strategickým zmenám.

V rámci prvotných úprav bola z divízie Windows and Devices Group odčlenená časť ľudí a vytvorená im bola nová divízia „Experiences & Devices“, zodpovedná za vytváranie softvérových produktov pre širokú škálu zariadení, návrh nových kategórií produktov v rámci uceleného ekosystému Windows a celkovú expanziu a zveľaďovanie platformy ako takej. Sekciu zodpovednú za rozvoj platformy Windows dostal na starosti Joe Belfiore, zariadenia Panos Panay.

Menšie zmeny pokračovali aj v polovici apríla, kedy Belfiore pod svoje krídla získal ďalšie oblasti ako vybrané skupiny súvisiace so vzdelávacím sektorom, aplikáciu OneNote, či služby Wunderlist a Microsoft To-Do. Okrem toho, komunikačná služba Skype mala byť zaradená pod skupinu zodpovednú za Outlook.

Avšak portál Zdnet koncom mája upozornil, že reorganizácia má ešte stále svoje dozvuky. Korporátny viceprezident Kudo Tsunoda zodpovedajúci za projekty, aplikácie a „používateľské zážitky“ súvisiace s Windows Mixed Reality, „3D for Everyone“, Story Remix, aplikáciou Fotografie, headsetom HoloLens a ďalšími „zatiaľ neoznámenými vecami“, mal prísť o svoju pozíciu.

Členovia jeho niekdajšieho pracovného tímu boli prerozdelený na iné pozície. Tsunoda síce zostáva v Microsofte, no zatiaľ nie je známe, akej úlohy sa má chopiť. Niektoré z projektov, napríklad HoloLens, ktorého ďalšia generácia je takmer na spadnutie, ale určite budú naplno pokračovať aj napriek aktuálnym zmenám, no časť z nich nepochybne bude presunutá do úzadia.

Joe Belfiore bude po novom z vedúcej pozície zastrešovať ďalšie tímy zodpovedné za veci súvisiace so systémom Windows. Menovite má ísť o program Windows Insider pod vedení Dony Sarkar, tím zodpovedný za vývoj prehliadača Microsoft Edge, partnerské aplikácie a dizajnérske práce. Belfiore tak preberá z výkonnej pozície zodpovednosť prakticky za všetky aspekty Windows, ktoré súvisia s koncovým používateľom.

V skratke by tieto zmeny v štruktúrach spoločnosti mali znamenať asi toľko, že vývoj Windows 10 sa v dohľadnej dobe zameria na to, čo je pre väčšinu používateľov skutočne dôležité – funkcie, ktoré uľahčujú prácu a zvyšujú produktivitu.

Prvé náznaky tejto zmeny môžeme vidieť už aj počas prípravy jesennej aktualizácie „Redstone 5“, kde sa objavili veci ako možnosť zoskupovať aplikácie, vylepšenia pre časovú os, prepracovaná schránkaaplikácia pre lepšie prepojenie počítača a smartfónov.

Zdroj: Zdnet

05.06.2018

+