MojWindows

Microsoft pred pár dňami informoval, že vzhľadom na to, že niektorým z jeho produktov skončila dávnejšie podpora, na komunitnom fóre Microsoft Community dôjde od júla 2018 k menším úpravám, ktoré budú lepšie odrážať túto skutočnosť.

V praxi to znamená asi toľko, že jeho zamestnanci prestanú aktívne sledovať a odpovedať na príspevky v tých častiach fóra, ktoré sa týkajú dnes už nepodporovaných, respektívne zastaraných produktov.

Menovite uvádza, že pôjde o témy spojené s Windows 7, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Office 2010, Office 2013,  Security Essentials, Zune, Microsoft Band a staršími modelmi zariadení Surface – Surface Pro, Surface Pro 2, Surface RT a Surface 2.

K uzatvoreniu či dokonca odstráneniu týchto častí fóra, až na niektoré výnimky, nedôjde, takže používatelia medzi sebou môžu naďalej komunikovať, akurát bez asistencie ľudí z Microsoftu. Tí sa budú zameriavať na odpovedanie a riešenie problémov už len v témach spojených s aktuálne podporovanými produktmi.

„Opustené“ časti budú moderované a mierne upravované s ohľadom na zachovanie „priateľského prostredia“ a dodržiavanie pravidiel.

Zaujímavé je ale to, že hoci Microsoft uvádza, že zmena sa dotkne už nepodporovaných produktov, nie je to celkom tak. Windows 7 sa napríklad ešte stále nachádza v režime predĺženej technickej podpory, a to až do roku 2020. Pravdepodobne teda vychádza z termínov bežnej podpory.

Ohlásená zmena sa má navyše týkať len častí určených pre koncových spotrebiteľov, nie pre firemných zákazníkov.

Zdroj: Microsoft

13.06.2018

+