MojWindows

Netrvalo dlho a Lenovo oficiálne potvrdilo informácie o prípravách druhej generácie svojho unikátneho tabletu Yoga Book, ktoré sa do obehu dostali z dokumentov regulačných úradov.

Zástupcovia spoločnosti počas svojho krátkeho vystúpenia na prebiehajúcom veľtrhu počítačových technológií Computex 2018 dokonca verejnosti ukázali prototyp zariadenia s Windows 10.

Podobne ako v prípade produktov od Intelu, aj oni si takmer všetky detaily nateraz nechali pre seba. Dozvedeli sem sa tak len toľko, že pôjde o tenučké a ľahké zariadenie s dvojicou dotykových obrazoviek, ktoré sa do predaja dostane ešte pre koncom tohto roka.

„Halo“ klávesnicu z pôvodného modelu nahradí klasická dotyková obrazovka, ktorá zjavne bude slúžiť ako virtuálna klávesnice, ale aj ako zobrazovacia plocha.

O výkon sa majú postarať nové procesory z produkcie Intelu a spomenuté boli aj vylepšené možnosti pre prácu so stylusom a prepojenie umelej inteligencie s virtuálnou klávesnicou, čo presne si pod tým máme predstaviť nie je jasné. Predpokladá sa, že umelá inteligencia bude využívaná na presnejšie spracovávanie dotykových vstupov a gest.

Lenovo prisľúbilo, že viac podrobností v najbližších mesiacoch. Hoci ešte na trh ešte nebola uvedená ani druhá generácia Yoga Book, zástupcovia Lenova naznačujú, že na budúci rok počítajú už s treťou.

Zdroj: CNET

05.06.2018

+