MojWindows

Rovnako ako ostatní výrobcovia, aj HP sa po uvedení 8. generácie procesorov Intel pustilo do vynovenia svojich existujúcich produktov.

Na rad prišla aj kategória herných notebookov reprezentovaná podznačkou OMEN, kde sa začalo modelom OMEN 15. V porovnaní s predchodcom bol mierne zmenšený, dostal lepší hardvér, no aj vylepšené softvérové doplnky.

Z pohľadu hardvérovej výbavy ponúkne až šesťjadrový procesor Intel Core i7-8750H, 32GB operačnej pamäte DDR4, grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX  1070 vo variante MAX-Q a kombinované úložisko pozostávajúce z M.2 SSD a klasického pevného disku.

V predaji sa objavia aj konfigurácie s pevným diskom a pamäťou Intel Optane pre zrýchlenie práce s dátami.

OMEN 15

15,6-palcová obrazovka disponuje Full HD rozlíšením s obnovovacou frekvenciou 60 alebo 144 Hz, podľa výberu. K dispozícii bude aj model so 4K obrazovkou a 60 Hz. Výraznou zmenou, ktorá pomáha celkovému vzhľadu sú tenšie rámiky lemujúce obrazovku.

Zmenou prešlo chladenie, ktoré pri všetkých nových konfiguráciách pozostáva z väčších ventilátorov, trojfázového motora a fluidných ložísk znižujúcich trenie a zaručujúcich stálejšiu kontrolu rýchlosti ventilátorov. Vybrané konfigurácie majú navyše rozšírené spodné prieduchy pre lepšie prúdenie vzduchu.

OMEN 15

HP zároveň prízvukuje, že majiteľom nových modelov HP OMEN 15 chce uľahčiť možnosť svojpomocnej výmeny osadeného hardvéru. Na spodnom panely preto používa skrutky s krížovou drážkou Phillips  a zavádza samostatný panel pre rýchly prístup k pamätiam.

Miernym vylepšením prešla aj aplikácia OMEN Command Center, ktorá v najnovšej verzii umožňuje streamovať hry aj do ďalších zariadení s operačným systémom Windows 10 a výkon notebooku tak využiť vzdialene.

Pridaný bol aj nový režim pre dlhšie zvýšenie otáčok ventilátorov, čo sa má odraziť na predĺžení času, počas ktorého procesor a grafická karta dokážu fungovať v režime zvýšeného výkonu.

OMEN 15 Laptop bude na Slovensku dostupný od júla za cenu začínajúcu na 829 €.

Nové príslušenstvo aj batoh OMEN

Medzi novým herným príslušenstvom nechýba klávesnica OMEN Sequencer Keyboard, slúchadlá OMEN Mindframe s patentovou technológiou pre odvádzanie tepla, myši OMEN Reactor aj nové podložky.

Novinky sa na trhu objavia v polovici júna, s výnimkou headsetu OMEN Mindframe, v prípade ktorého bude dostupnosť ešte len oznámená.

Zdroj: TS

18.06.2018

+