MojWindows

Microsoft sa ešte koncom minulého roka rozhodol ukončiť svoju službu Groove Music Pass, ktorá nedokázala produkovať očakávané výsledky a výraznejšie preraziť na trhu plnom riešení na streamovanie hudobného obsahu.

Po boku predplatného bol zrušený aj obchod Groove Store. Niekdajším zákazníkom zostala možnosť zakúpený obsah prehrávať cez aplikáciu Groove Hudba, ktorá po zmenách zostala už len prostým prehrávačom, prípadne si ho presunúť niekam inam. Napríklad do služby Spotify, ako to odporúčal priamo Microsoft.

K dnešnému dňu ale dochádza k ďalšej zmene z tejto oblasti. Aplikácia Hudba Groove, končí na mobilných platformách iOS a Android.

Aktuálne už nie je na stiahnutie dostupná prostredníctvom obchodov s aplikáciami, a hoci je naďalej funkčná, potrvá to len do 1. decembra, na kedy je naplánované jej úplne „odstrihnutie“.

Ku svojim skladbám budú používatelia môcť pristupovať aj po tomto termíne, a to cez online klienta, ako aj oficiálnu aplikáciu OneDrive na podporovaných platformách. Môžu si ich teda stiahnuť do svojho zariadenia a následne prehrávať cez ľubovoľný prehrávač. Ako alternatíva sú odporúčané aplikácie Google Play Music a iTunes Match.

Skladby a playlisty budú naďalej dostupné cez aplikáciu Hudba Groove na počítačoch a smartfónoch s Windows 10 a konzole Xbox One, informuje Microsoft na sprievodnej stránke.

01.06.2018

+