MojWindows

D-Link predstavil tri nové mydlink HD Wi-Fi kamery, ktoré zabezpečia spoľahlivý dohľad vášmu domovu či kancelárii. Sú plne kompatibilné s platformami Amazon Alexa a Google Assistant, čo majiteľom zariadení Google Chromecast a Amazon Fire TV Stick umožňuje použiť na streamovanie živého prenosu len ovládanie hlasom.

Pomocou aplikácie mydlink, ktorá je k dispozícii zadarmo, je možné sledovať dianie na svojom mobilnom telefóne či tablete. Kamery detekujú pohyb i zvuky, disponujú nočným režimom a automaticky posielajú upozornenia keď zaznamenajú nejakú udalosť.

Umožňujú nahrávanie na SD kartu, do mobilného zariadenia alebo do zabezpečeného osobného cloudu. Záznam je možné prehrať aj spätne priamo z cloudového úložiska alebo ho stiahnuť do svojho mobilného zariadenia. Obojsmerný prenos zvuku tiež umožňuje komunikáciu medzi kamerou a mobilným zariadením.

Vďaka ďalším funkciám dostupným v aplikácii mydlink si každý majiteľ kamery môže zvýšiť bezpečnosť svojej domácnosti nastavením automatizácie a pravidiel. Napr. pridaním ďalších zariadení, akým je aj múdra zásuvka, je možné nastaviť automatické rozsvietenie svetiel. Kamery tiež podporujú služby IFTTT (If This, Then That), čo umožňuje ich spoluprácu s veľkým počtom ďalších zariadení.

Kamery sú kompaktné, nenápadné a vďaka Wi-Fi pripojeniu môžu byť umiestnené kdekoľvek. Model DCS-8010LH ponúka HD rozlíšenie 720p a uhol záberu 120°, DCS-8300LH dokonca Full HD rozlíšenie 1080p s uhlom 140°. Full HD kamera DCS-8525LH s funkciou otáčania a nakláňanie zvládne uhol až 340° horizontálne a 110° vertikálne.

Technické parametre

Cena a dostupnosť

Kamery DCS-8010LH a DCS-8525LH sú už na Slovensku a v Českej republike v predaji, DCS-8300LH bude dostupná od júla 2018. Odporúčané maloobchodné ceny:

  • DCS-8010LH                 85,90 €
  • DCS-8300LH                100,90 €
  • DCS-8525LH                127,90 €

Zdroj: TS

+