MojWindows

Vzhľadom na to, že väčšina vážnych problémov s najnovšou verziou Windows 10 – April 2018 Update, by mala byť vyriešená sa Microsoft rozhodol aktualizáciu sprístupniť všetkým kompatibilným zariadeniam.

Počas najbližších dní tak podľa všetkého dôjde k nárastu počtu zariadení, ktoré budú svojich používateľov informovať o dostupnosti novej aktualizácie a nabádať k jej inštalácii. Tento proces bude prebiehať automaticky cez nástroj Windows Update.

Najrýchlejšie šíriaca sa aktualizácia pre Windows 10

Nedávne dáta od analytickej spoločnosti AdDuplex naznačovali, že April 2018 Update je najrýchlejšie šíriacou sa aktualizáciou, čo teraz potvrdzuje aj Microsoft.

April 2018 Update podľa Microsoftu dosiahla zo všetkých aktualizácií najrýchlejšie míľnik 250 miliónov aktívnych zariadení. Túto hranicu dosiahla dvakrát rýchlejšie než jej predchodkyňa Fall Creators Update.

Podľa informácií, ktoré zverejnil na oficiálnom blogu, sa na jej rýchlom šírení podpísalo najmä to, že do distribučného procesu bola zapojená umelá inteligencia.

Tá vyhodnocovala diagnostické dáta, a na ich základe identifikovala zariadenia, na ktorých bola najvyššia pravdepodobnosť bezproblémového nasadenia novej aktualizácie. Práve týmto zariadeniam bola April 2018 Update sprístupnená ako prvým.

S tým ako pokračovala distribúcia bolo dostupných čoraz viac dát pre analýzu a dramaticky rástla pravdepodobnosť korektnej identifikácie vhodných zariadení. Analytický model navyše dokázal presne určiť, kedy je potrebné distribúciu aktualizácie pozastaviť a počkať na zavedenie opráv.

Kvalitnejšia ako predošlé aktualizácie

Microsoft s odvolaním sa na prvotné dáta uvádza, že kvalita aktualizácie predčila predošlé verzie Windows 10, a to po stránke spoľahlivosti i výkonu. Jedným dychom však dodáva, že v s spolupráci s hardvérovými a softvérovými partnermi naďalej prebiehajú práce na dodatočnom vylepšovaní.

Na základe štatistík uvádza, že aktualizácia prináša nasledovné vylepšenia:

  • 20% zníženie problémov so stabilitou systému a problémov s ovládačmi
  • zrýchlenie inštalácie vďaka 63% zníženiu času, počas ktorého je zariadenie nedostupné na používanie
  • 40-50% zrýchlenie spustenia prehliadača Microsoft Edge po zapnutí systému

Zdroj: Microsoft

21.06.2018

+