MojWindows

Konzoly rodiny Xbox One len nedávno dostali novú aktualizáciu s niekoľkými vítanými vylepšeniami, no Microsoft už teraz rozbehol verejné testovanie tej ďalšej. K používateľom podľa aktuálnych informácií dorazí už v priebehu budúceho mesiaca, čo naznačuje jej názov June Update, ako aj číselné označenie 1806.

Prvá ochutnávka pripravovaných noviniek je v týchto dňoch dostupná členom programu Xbox Insider v okruhu Alpha Ring. Microsoft zároveň upozorňuje, že nie všetky ohlásené vylepšenia budú dostupné okamžite, niektoré pribudnú časom.

Skupiny

K používateľom sa konečne má dostať funkcia Skupiny pre zoskupovanie hier a aplikácií v rozhraní My Games & Apps. Každá skupina môže mať vlastný názov, byť zoradená podľa vašich požiadaviek a pridaná na hlavnú obrazovku. Skupiny budú navyše ukladané pre konto Microsoft a po prihlásení na iných konzolách okamžite k dispozícii. Pôvodne táto novinka mala byť súčasťou májovej aktualizácie, no ako sa ukázalo zjavne to tak nebolo.

Vylepšené vyhľadávanie

Vyhľadávanie obsahu v konzole bude prebiehať o niečo jednoduchšie. Stlačenie tlačidla Y kdekoľvek v systémovom rozhraní vyvolá dialógové okno vyhľadávania. Rozsiahlejšie výsledky vyhľadávanie bude možné zobraziť po zvolení „more results“.

Podpora hesiel pre viaceré Wi-Fi siete

Systém bude schopný uchovávať heslá pre väčší počet Wi-Fi sietí, vďaka čomu bude prepínanie medzi nimi jednoduchšie a rýchlejšie.

Vylepšené zjednodušenie prístupu a rodičovská kontrola

Funkcia Moderátor bude rozšírená o podporu ďalších piatich jazykov – španielčiny, portugalčiny, poľštiny, švédčiny a holandčiny. Avizované sú aj bližšie nešpecifikované vylepšenia pre nastavenia detských účtov.

Experimentálne funkcie

U malej časti používateľov sa počas testovania môžu objaviť dodatočné funkcie, ktoré Microsoft oficiálne neuviedol. Týmto spôsobom sleduje záujem hráčov o ďalšie potenciálne novinky.

Zdroj: Xbox

24.05.2018

+