MojWindows

Microsoft aktuálne prebiehajúcu vývojársku konferenciu Build 2018 využil aj na ohlásenie veľkej zmeny pre program Windows Insider. Prostredníctvom neho môžu bežní ľudia používať a testovať nadchádzajúce verzie Windows 10 s pripravovanými novinkami.

K dispozícii pritom majú viacero „okruhov“, ktoré sa od seba líšia najmä tým, ako často sú v nich sprístupňované aktualizácie. V okruhu Fast sú vydávané najčastejšie, takmer na týždennej báze, čo so sebou ale nesie najväčšie riziko možných nedostatkov, chýb a problémov pri používaní.

Pre opatrnejších zvedavcov je preto určený okruh Slow, kde testovacie verzie vychádzajú pomalšie, no s menším rizikom.

Zapojení používatelia ale upozornili, že v prípade aktualizácie Windows 10 April 2018 Update vychádzali testovacie verzie až príliš sporadicky. Cez okruh Slow totiž bolo počas celého 8-mesačného testovacieho obdobia vydaných len 7 testovacích verzií, a aj to vždy s poriadnym časovým rozostupom.

Ako ale informoval portál Neowin, Microsoft sa rozhodol túto situáciu napraviť a pre aktuálne pripravovanú aktualizáciu „Redstone 5“ plánuje opatrným testerom uvoľňovať omnoho viac systémových aktualizácií, takzvaných zostáv.

Vyzerať by to malo tak, že rovnaká testovacia zostava bude určená pre obidva spomínané okruhy, pričom testeri zapojený do okruhu Fast ju naďalej dostanú ako prví. Pokiaľ sa v nej ale neobjavia žiadne závažné nedostatky, sprístupnená bude promptne aj pre okruh Slow.

Naopak, v prípade, že nejaké tie chyby budú identifikované, vývojári ich najskôr opravia a zostavu opatrnejším testerom uvoľnia až po tom, nakoľko musí spĺňať prísnejšie kvalitatívne kritériá.

Naďalej platí, že okruh Slow bude dostávať „kvalitnejšie“ testovacie verzie, už však nebude dochádzať k tak veľkým časovým rozostupom ako doteraz.

Náš tip
Prvky dizajnového jazyka Fluent Design mieria aj do klasických aplikácií | Build 2018

Zdroj: Neowin

08.05.2018

+