MojWindows

Microsoft pred časom zastavil distribúciu veľkej aprílovej aktualizácie pre Windows 10 na vybraných notebookoch Alienware a niektorých počítačoch s SDD diskami od Intelu. Systém mal v týchto prípadoch problémy s kompatibilitou, čo sa predstavovalo buď neustálymi pádmi alebo zobrazovaním čiernej obrazovky, kvôli čomu sa zariadenia nedali používať.

Hoci na riešení obidvoch problémov sa intenzívne pracuje a opravná aktualizácia by mala byť dostupná, minimálne v prípade produktov Alienware, dostupná ešte tento mesiac, medzičasom sa vynorili ďalšie komplikácie. Opäť za nimi stoja SSD disky, tentokrát z produkcie spoločnosti Toshiba.

Ako Microsoft popisuje na komunitnom fóre, po inštalácii Window 10 April 2018 Update vykazujú zariadenia s SSD diskami sérií Toshiba XG4, Toshiba XG5 a Toshiba BG3 nízku výdrž batérie.

Distribúcia aktualizácie je preto na zariadenia potenciálne ohrozených konfigurácií zablokovaná až do vyriešenia problémov. Microsoft odhaduje, že oprava bude dostupná začiatkom júna, bližšie informácie neuvádza.

Náš tip
Po inštalácii Spring Creators Update mám problémy, ako sa vrátiť na predošlú verziu?
15.05.2018

+