MojWindows

Microsoft mal v uplynulých dňoch zariadeniam s Windows 10 automaticky ponúknuť najnovšiu aktualizáciu April 2018 Update, a to napriek tomu, že používatelia explicitne nastavili jej odloženie.

Vo Windows 10 edíciách Pro a Enterprise je aktuálne možné všetky aktualizácie odložiť o 7 dní, prípadne až o 365 dní pokiaľ ide o aktualizácie s novými funkciami, kam April 2018 Update rozhodne spadá.

Portál The Inquirer, ktorý na tému upozornil, tvrdí, že systém, napriek všetkému, tieto nastavenia ignoroval a proti vôli používateľa sa pustil do sťahovania novej aktualizácie. Neuvádza však žiadne ďalšie podrobnosti, a tak nie je známe koľko zariadení malo byť dotknutých, prípadne priamo aktualizovaných.

Na to, že inštalácia aktualizácie April 2018 Update je napriek blokovaniu ponúkaná na zariadeniach s Windows 10 Pro upozornil s odvolaním na dôveryhodné zdroje aj portál AskWoody.

Podobná situácia sa pritom odohrala aj nedávno v prípade aktualizácie Fall Creators Update. Microsoft vtedy priznal, že spôsobená bola chybou na jeho strane.

Tentokrát sa ale bráni a podľa zástupcov spoločnosti bolo sťahovanie aktualizácie spôsobené nesprávnou konfiguráciou skupinovej politiky na strane používateľov a navyše sa to týka len Windows 10 v edícii Enterprise. Tomuto tvrdeniu zodpovedajú aj informácie od používateľov na komunitných fórach Microsoft Tech CommunityReddit.

Náš tip
Ako odložiť inštaláciu aktualizácie Windows 10 April 2018 Update

30.05.2018

+