MojWindows

Včerajší večer sa niesol v duchu tradičných opravných aktualizácií pre podporované verzie operačných systémov Windows a očakávanej dávky záplat sa dočkali aj používatelia Windows 10 vo verzii April 2018 Update. Hoci cieľom Microsoftu bolo samozrejme odstrániť prítomné problémy, na ktoré sa používatelia sťažovali najviac – najmä mrznutie systému pri používaní prehliadača Chrome a ďalších aplikácií, situácia je trochu iná.

Po inštalácii opravnej aktualizácie KB4103721 sa používatelia na fóre Microsoft Answers vo väčšej miere začali sťažovať, že systém nedokáže nabehnúť a všetky pokusy končia akurát tak čiernou obrazovkou. Tento problém sa týka len vybranej časti zariadení, no aktuálne nie je celkom známe ako veľmi je rozšírený, ani to, čo presne ho spôsobuje. Microsoft sa k téme zatiaľ nevyjadril.

Pokiaľ je to možné, s inštaláciou tejto aktualizácie radšej počkajte niekoľko dní, kým sa celá situácia nevyjasní. Ak ju nainštalujete, a stretnete s tým, že systém vám nechce nabehnúť, možným riešením jej odinštalovanie.

Zoznam opráv a vylepšení v aktualizácii KB4103721 (zostava 17134.48)

  • Opravený problém, ktorý na vybraných zariadeniach spôsoboval mrznutie systému pri používaní aplikácií ako Chrome alebo Cortana
  • Opravený problém, kvôli ktorému nefungovali používateľské skripty App-V Scripts
  • Opravený problém, ktorý blokoval vybrané VPN aplikácie
  • Opravené dodatočné problémy s aktualizáciou časových pásiem
  • Opravený problém s pripájaním k server pre používanie funkcie Vzdialená pracovná plocha
  • Súčasťou aktualizácie sú aj bezpečnostné aktualizácie pre Windows Server, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft skriptovací engine, Windows aplikačná platforma a frameworky, jadro Windows, Microsoft Graphics Component, Windows úložisko a súborové systémy, HTML pomocník a Windows Hyper-V
09.05.2018

+