MojWindows

Oficiálna aplikácia Twitter bola koncom marca v ponuke obchodu Microsoft Store aktualizovaná z UWP na PWA verziu, čo okrem viacerých výhod ako napríklad možnosť rýchlejšie pridávať nové funkcie, menšie nároky na priestor na disku, či dostupnosť naprieč rôznymi platformami, so sebou prináša aj negatívny dôsledok.

Plnú podporu pre PWA totiž Windows 10 obsahuje až od najnovšej verzie April 2018 Update, čo znamená, že používatelia starších verzií aplikáciu nemôžu využívať.

Výnimkou je Windows 10 vo verzii Fall Creators Update, no ako hlásia samotní používatelia, v tomto prípade nefungujú niektoré súčasti – napríklad notifikácie, živé dlaždice alebo tmavý režim.

Ako navyše uvádzajú samotní tvorcovia, klient Twitter bude pre platformu Windows dostupný už len v PWA verzii. Tie predošlé boli z ponuky Microsoft Store odstránené, a ani v prípade, že ste si ich predtým stihli nainštalovať, nemáte vyhraté. Od 1. júna totiž prestanú úplne pracovať.

V prípade starších systémov sa tak budete musieť spoľahnúť na webové rozhranie. 

Oficiálna aplikácia Twitter nebude dostupná pre

  • Windows 10 verzia 1703 a staršie
  • Windows 10 Mobile verzia 1703 a staršie
  • Windows 8/8.1
  • Windows Phone 8.1 a staršie

Situácia však nie je lepšia ani v prípade Windows 10 Mobile verzie 1709, kde je síce aplikáciu možné nainštalovať, no nakoľko v systéme chýba plnohodnotná podpora pre PWA, používateľský zážitok nie je práve ideálny.

PWA Twitter prináša žiadané novinky

Predošlé verzie aplikácie Twitter neboli dlhšiu dobu udržiavané, a ako zdôrazňujú vývojári prostredníctvom oficiálneho blogu, používatelia Windows 10 sa až teraz dočkajú viacerých dlhodobo požadovaných vecí.

Konkrétne spomínajú 280 znakové príspevky, prístup k sekcii Explore, možnosť uložiť príspevky na neskoršie prečítanie alebo vylepšenú podporu pre asistenčné technológie ako čítačky obrazovky.  

Zdroj: Twitter , Neowin

03.05.2018

+