MojWindows

Program spätnej kompatibility sa počas apríla dočkal 19 prírastkov z pôvodnej konzoly Xbox, ako aj dvojice z konzoly Xbox 360, vďaka čomu je na konzolovej rodine Xbox One možné hrať už viac ako 500 starších hier.

Pridávanie ďalších kúskov tým však nebolo zastavené a naďalej sa v ňom pokračuje. Počas minulého týždňa tak na rozsiahlom zozname spätne kompatibilných hier pribudli ďalšie hry z čias Xbox 360 – Saints Row 2 a Dragon Age 2.

Majiteľom fyzickej kópie stačí do konzoly vložiť disk a systém sa postará o zvyšok, prípadne je možné cez obchod Microsoft Store zakúpiť digitálnu kópiu hry. Napríklad Saint Row 2 sa týmto spôsobom predáva za 10€.

Microsoft vybrané hry zo staršej generácie dokonca začal upravovať pre hranie na najnovšej konzole Xbox One X, kde môžu využívať mohutný výpočtový potenciál a vďaka tomu po grafickej stránke vyzerajú o niečo prívetivejšie.

Pripomeňme, že okrem toho práve prebieha májové kolo programu Games with Gold a predplatitelia služby Xbox Live Gold tak môžu bezplatne získať štvoricu hier – dve pre Xbox One a dve pre Xbox 360, ktoré sú spätne kompatibilné. Jasnou hviezdou aktuálnej ponuky je akciou nabitý titul Metal Gear Solid V: Phantom Pain.

Náš tip
Ktoré hry z ponuky služby Xbox Game Pass je možné hrať aj na počítači? | Hry

07.05.2018

+