MojWindows

Pre členov programu Windows Insider, ktorí v okruhoch Fast ring a Skip Ahead aktuálne testujú časti pripravovanej aktualizácie Redstone 5, je dostupná nová zostava s číselným označením 17677.

Do systému prostredníctvom nej pribudlo niekoľko menších vylepšení pre prehliadač Microsoft Edge, Správcu úloh, nástroj Moderátor a ovládač pre správu mobilných pripojení (LTE) na zariadeniach, ktoré to podporujú.

Microsoft Edge

Nedávne správy informovali o tom, že Microsoft sa dôraznejšie zameriava na rozvoj svojho prehliadača Microsoft Edge, a to dokonca na úkor niektorých menej používaných systémových aplikácií. Aktuálne dianie to podľa všetkého potvrdzuje, hoci zatiaľ nejde o žiadne dramatické novinky. Do vydania aktualizácie „Redstone 5“ ale zostáva ešte niekoľko mesiacov, a je tak celkom možné, že nejaké tie výraznejšie úpravy ešte uvidíme.

V zostave 17677 je ponuka „Nastavenia a ďalšie možnosti“ rozdelené do viacerých skupín, pričom pre každú možnosť bola pridaná ikona, čo zvyšuje celkovú prehľadnosť. Niektoré z často používaných možností dokonca dostali klávesovú skratku zobrazenú priamo vedľa názvu.

V kontextovej ponuke, zobrazovanej po kliknutí pravým tlačidlom myši na ikonu Microsoft Edge na paneli úloh alebo v ponuke Štart, sa na samotnom vrchu zobrazujú najčastejšie navštevované webové stránky, čo má urýchľovať prístup. Z ponuky je možné stránky odstraňovať, prípadne ich pripnúť.

Webové stránky odložené na neskoršie prehliadanie je možné jednoduchšie organizovať pomenovaním jednotlivých skupín, aby ste vedeli, za akým účelom ste si ich vlastne odložili.

V sekcii Stiahnuté položky pribudli po kliknutí na stiahnuté súbory možnosti pre otvorenie cieľovej zložky a skopírovanie zdrojového odkazu.

Moderátor – zjednodušenie prístupu

Režim skenovania bol rozšírený a po novom lepšie podporuje výber obsahu v prehliadači Microsoft Edge a aplikáciách Word, Outlook, Pošta, ako aj vo väčšine povrchov s textom.

Správca úloh

Upravený bol spôsob ako Správca úloh zobrazuje prehľad systémových prostriedkov, ktoré využívajú odstavené UWP aplikácie. Hlavné okno Procesy už pri nich viac nebude zobrazovať celkové množstvo používanej operačnej pamäte, aby bolo lepšie znázornené správanie systému. Časť pamäte totiž môže v prípade potreby priradiť iným procesom. Zobrazené tak bude len množstvo pamäte, ktoré je vyhradené a musí byť používané až do vypnutia UWP aplikácie.

April 2018 Update
Redstone 5 – zostava 17677

Ovládač pre správu mobilnej konektivity

Modernizovaný ovládač, ktorý bol pre zariadenia využívajúce mobilné dáta zavedený v testovacej zostave 17655 bude na vhodných zariadeniach používaný automaticky. Doteraz ho bolo nutné nainštalovať ručne.

Náš tip
Používatelia často nevedia, čo všetko ponúka Microsoft Store. Malo by sa to zmeniť

Zdroj: Microsoft

28.05.2018

+