MojWindows

Jednou z menej nápadných noviniek veľkej aprílovej aktualizácie pre Windows 10 je Nearby Share, zdieľanie dát s počítačmi v okolí pomocou rozhrania Bluetooth. Táto možnosť je integrovaná priamo v kontextovej ponuke Zdieľať a jej výhodou je najmä to, že nevyžaduje predošlé spárovanie dvojice zariadení.

Hoci momentálne funguje len medzi počítačmi so systémom Windows 10, už čoskoro by sme sa mohli dočkať jej prepojenia aj so smartfónmi. Microsoft počas vývojárskej konferencie Build 2018 oznámil, že spolupráca medzi počítačom a smartfónmi so systémom Android a iOS je niečo, na čom intenzívne pracuje a spadá sem práve aj zdieľanie dát.

Súčasťou jednej z prezentácii bola ukážka toho, ako je zo smartfónu možné zaslať na počítač odkaz na webovú stránku. Zároveň bolo oznámené, že používatelia budú môcť obsah jednoduchým spôsobom zdieľať aj opačným smerom – z PC do smartfónov. Kedy by sme sa tejto novinky mali dočkať, ani ako bude reálne vyzerať, nebolo oznámené.

Pre zdieľanie webových odkazov medzi počítačmi je napríklad nutné využívať prehliadač Microsoft Edge, čo určite bude platiť aj u smartfónov. V prípade platformy iOS tento prehliadač napríklad zastrešuje synchronizáciu s funkciou Časová os.

Náš tip
Microsoft údajne pripravuje ďalší inteligentný reproduktor s Cortanou

Zdroj: MSPU

15.05.2018

+