MojWindows

Microsoft otvoril druhý deň konferencie Build 2018 ďalšími informáciami o svojej aplikácii Microsoft Launcher pre smartfóny so systémom Android. Tentokrát sa nezameral na bežných koncových používateľov, ale na firemný sektor.

Počas krátkej prezentácie bolo oficiálne ohlásené, že aplikácia bude dostupná aj v upravenej verzii určenej pre nasadenie vo firemnom prostredí, čo nadväzuje na včerajšie informácie o lepšej podpore funkcie Časová os.

Dnešná prezentácia síce nešla príliš do detailov, no o chystanej novinky boli v rýchlosti spomenuté aspoň základné informácie.

Podniková verzia aplikácie Microsoft Launcher bude vychádzať z rovnakých princípov ako „spotrebiteľská“ verzia, no prehľadné a prispôsobiteľné rozhranie bude sprevádzať väčší dôraz na bezpečnosť, ktorá je pre firmy nesmierne dôležitá.

Správcovia firemnej IT infraštruktúry budú môcť zamestnancom spravovať zabezpečený priečinok s aplikáciami, ku ktorým majú cez Microsoft Launcher prístup. Taktiež im budú môcť zobrazovať kľúčové upozornenia o dianí vo firme, informácie o potrebných bezpečnostných zákrokoch alebo prípadných incidentoch.

V prehľade, ku ktorému sa pristupuje potiahnutím obrazovky doprava, sa okrem toho budú samozrejme zobrazovať aj štandardné veci ako naplánované udalosti, kalendár, správy, informácie o počasí a podobne.

Microsoft Launcher pre firmy je postavený na službe Intune. Kedy presne bude dostupný pre reálne nasadenie upresnené nebolo.

Náš tip
Opatrnejší testeri budú nové zostavy dostávať podstatne rýchlejšie než doteraz
08.05.2018

+