MojWindows

Nie je to tak dávno, čo herné arkádové automaty vyvolávali priam ošiaľ a nájsť sa dali pomaly v každom väčšom obchode. Úplne bežným javom boli tínedžeri, ktorí tieto mašiny neúnavne kŕmili mincami a stláčanie gombíkov v kombinácii s pohybmi páčok zvládali až s neobvyklou eleganciou.

Dnes už je situácia podstatne odlišná. Hranie sa s tým, ako sa rozvinuli smartfóny, stalo omnoho dostupnejším, s rozmachom konzol sa presunulo do obývačiek, a na počítačoch začali lákať bezplatne dostupné hry a veľké e-shopy s extrémne nízkymi cenami. Hráči dali prednosť pohodliu domáceho prostredia, arkádové automaty prestali byť trendy, začali zapadať prachom a postupne sa vytratili.

Ich prítomnosť vo veľkých nákupných centrách sa stala výnimkou, nie pravidlom a pokiaľ sa aj niekde vyskytnú, priťahujú skôr zvedavé pohľady, než nadšených hráčov. Microsoft ale zjavne chce tak trochu oživiť časy zašlej slávy arkádových automatov a urobiť sa to rozhodol s využitím svojej obľúbenej série Halo.

Titul Halo: Fireteam Raven, špeciálne vytvorený pre herné automaty, hráčov zavedie do čias Halo: Combat Evolved, kde budú v kooperatívnom režime až pre štyroch bojovať proti nepriateľským jednotkám – Covenantom. Chopia sa pripevnených ovládačov v podobe zbraní a celé bojové divadlo sa pred nimi bude odohrávať na 130-palcovej obrazovke so 4K rozlíšením. O svoje dosiahnuté skóre sa navyše môžu s hernou komunitou podeliť naskenovaním QR kódu.

Náš tip
Objednal si notebook, Microsoft mu poslal prototyp konzoly Xbox One
18.05.2018

+