MojWindows

Tohtoročná konferencia Build je v plnom prúde, a hoci sa zatiaľ primárne točí okolo umelej inteligencie, cloudových technológií a samozrejme tém určeným pre vývojárov, pomedzi to sa do obehu dostávajú aj nejaké tie novinky, ktoré sa dotknú koncových používateľov produktov Microsoftu.

Jednou z nich je aj informácia, že prvky dizajnového jazyka Fluent Design bude možné pomerne jednoduchým spôsobom implementovať aj do klasických desktopových aplikácií. Nové grafické prvky boli doteraz pridávané primárne do rozhrania operačného systému Windows 10 a takzvaných univerzálnych UWP aplikácií, ktoré sú distribuované prostredníctvom obchodu Microsoft Store.

Moderný nádych ale po novom môžu vývojári pomocou zbierky funkcií UWP XAML Islands využívať aj pre win32, Windows Forms a WPF aplikácií. Bližšie podrobnosti o tom, ako to celé bude v konečnom dôsledku vyzerať zatiaľ spomenuté neboli.

V praxi ale môžeme očakávať, že nové vizuálne prvky, v prípade záujmu zo strany vývojárov, uvidíme vo väčšom počte bežne používaných aplikácií.

Náš tip
Aplikácia Your Phone umožní z počítača pristupovať k funkciám smartfónu | Build 2018

Zdroj: Microsoft

08.05.2018

+