MojWindows

Spoločnosť Epson do svojej ponuky zaradila nový rad multifunkčných zariadení a tlačiarní WorkForce Pro určených pre vyťažené kancelárie. Novinky sa vyznačujú špeciálnou atramentovou technológiou s nízkym dopadom na životné prostredie, nenáročnou údržbu a vysokou produktivitou. Zariadenia sú určené pre malé pracovné skupiny, ktoré vyžadujú tlač vo formátoch A3 a A4.

Modely WF-C8690, WF-C8610 a WF-C8190 ponúkajú vylepšený výkon pri tlači formátu A3 v danom segmente, zatiaľ čo modely WF-M5799DWF, WF-M5299DW a WF-M5298DW poskytujú rýchlu, spoľahlivú čiernobielu tlač vo formáte A4 s nízkymi celkovými nákladmi vlastníctva (TCO) a s vysokou vyťaženosťou.

Pre firemných zákazníkov hľadajúcich možnosť tlače vo formáte A3, ktorí však nevyžadujú veľmi vysokú vyťaženosť tlače, ktorá je bežná pri zariadení Enterprise alebo RIPS, je vhodný rad WF-C8000.

Nielen, že rýchlo vytlačí bežné dokumenty formátu A4, s výstupom prvej strany (FPOT) za 5,5 sekundy, ale taktiež umožňuje široké využitie dokumentov formátu A3, ako sú napríklad interné letáky, návrhy brožúr ku korektúre, tabuľky programu Excel, stavebné plány, pracovné listy pre triedy, brožúry a veľa ďalšieho.

Rad WF-M5000 spĺňa požiadavky firiem vyžadujúcich výkonné riešenie pre čiernobielu tlač s konkurencieschopnými nákladmi na celkové vlastníctvo na použitie v malých pracovných skupinách s vysokým objemom tlače. Vyťaženosť atramentu je 40 000 strán – podľa Epsonu najviac v tomto segmente.

Tento rad pomáha k dosahovaniu nízkych nákladov na celkové vlastníctvo a súčasne je nenáročný na údržbu. Tlač bez zahrievania a kontaktov navyše umožňuje veľkú flexibilitu pri voľbe média.

Produkty tohto radu využívajú minimálne o 90 % menej energie oproti podobným laserovým modelom, pomáhajú redukovať dopad na životné prostredie a znižovať náklady užívateľa na energiu. A pritom stále vytlačia prvú stranu za 4,8 sekundy, čo je menej ako pri podobných laserových modelov.

Vzhľadom nato, že tieto tlačiarne sú navrhnuté predovšetkým pre firmy, oba rady ponúkajú  software a nástroje na splnenie rôznych potrieb užívateľov. Nástroje a softvér, ako je Epson Print Admin, Document Capture Pro a Správca zariadenia Epson, pridávajú zariadeniu ďalšie funkcie, ktoré nie sú ohraničené iba pre tlač a skenovanie. Epson Open Platform a naša spolupráca s nezávislými dodávateľmi softwaru prinášajú ďalšie riešenia, ako je, softvér pre správu tlače PaperCut.

Zdroj: TS

23.05.2018

+