MojWindows

Microsoft sa kvôli konkurenčnému tlaku, ktorý vyvolala na trhu s tabletmi spoločnosť Apple, pripravuje na uvedenie lacnejšieho tabletu Surface pre masy. Informuje o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou.

10-palcový tablet s cenou približne 400 dolárov má byť priamym rivalom pre aktuálne predávaný iPad a na trhu by sa mal objaviť už v druhej polovici roka. Nepôjde však o lacnejšiu verziu aktuálneho Surface Pro, namiesto toho má Microsoft pripravovať kompletný redizajn.

Okrem menšej obrazovky je spomínaná približne o pätinu nižšia hmotnosť, zaoblené hrany po vzore konkurencie, použitie procesorov Intel a prítomnosť konektora USB-C. Bloomberg uvádza aj to, že výdrž batérie bude približne o 4 hodiny nižšia než je to v prípade Surface Pro, čím by sa novinka papierovo dostala na 9,5-hodinovú výdrž.

Počítať sa zároveň má s viacerými verziami, či už po stránke kapacity, kde bude na výber 64 alebo 128 GB úložisko alebo po stránke konektivity. V ponuke sa totiž má objaviť aj verzia s podporou LTE sietí. Po boku tabletu sa máme dočkať aj cenovo dostupnejšie príslušenstva série Surface – myš, klávesnica a stylus.

Kvôli minimalizácii predajnej ceny ale súčasťou balenia nebude ani len klávesnica Type Cover a zákazníci si ju budú musieť dokúpiť. Zabudovaný stojan však z tela vraj nezmizne.

Náš tip
Sľúbená USB-C redukcia pre produkty Surface má byť dostupná tento rok

Zdroj: Bloomberg

16.05.2018

+