MojWindows

Firma ADATA, známa výrobou pamätí a príslušenstva, len koncom apríla ohlásila uvedenie nových pamäťových modulov SPECTRIX D41 DDR4 RGB, no už teraz svoju radu rozširuje o ďalší kúsok – SPECTRIX D80 DDR4 RGB. Práve tieto pamäte by mali na nejaký čas predstavovať to najlepšie, čo ADATA ponúka.

Ako uvádza v popise k produktu, ide o prvé RGB DDR4 pamäte s hybridným kvapalinovo-vzduchovým chladením a s RGB podsvietením na svete. Modul D80 spája kvapalinový chladič s hliníkovým chladičom a tepelne vodivými materiálmi na doske plošných spojov, čím sa má zabezpečiť dokonalé chladenie.

Chýbať nemôže ani RGB podsvietenie, ktoré sa stalo akousi mantrou pre produkty určené hernej komunite. Používatelia si cez aplikáciu RGB Sync, prípadne riešenia od výrobou základných dosiek, môžu upraviť svetelné efekty tým, že nastavia vzor blikania, rýchlosť, intenzitu a ďalšie sprievodné parametre.

SPECTRIX D80 ponúka široký rozsah frekvencií od 2 666 MHz až do 5 000 MHz s podporou platforiem Intel X299 2666 MHz a AMD AM4/Ryzen. V prípade záujmu o pretakovanie je možné siahnuť po technológií XMP 2.0.

Informácie o presnej cene a dostupnosti by mali byť oznámené v nadchádzajúcich týždňoch.

02.05.2018

+