MojWindows

Nový profilový systém tvorby avatarov pre Windows 10 a Xbox One je pripravovaný už dlhšiu dobu, no napriek predošlým vyjadreniam, že sa ho dočkáme začiatkom roka, či informáciám o plánovanom vydaní v apríli, do dnešného dňa nebol sprístupnený. Čakanie by už ale nemalo trvať príliš dlho.

Portál TheVerge, ktorý s odvolaním na svoje zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu, hovoril o vydaní v apríli, teraz tvrdí, že tento mesiac bude systém sprístupnený testerom v programe Xbox Insider.

Hoci stále čakáme na oficiálne informácie od predstaviteľov Microsoftu, podrobnosti o tom, ako bude nový systém pre vytváranie postavičiek vyzerať nám medzičasom sprostredkuje aspoň uniknuté video.

Zachytáva Xbox Avatar Editor so širokou škálou možností pre úpravu rôznych aspektov avatarov, vrátane tela, tváre, vlasov, končatín, či dokonca nechtov. Samozrejmosťou je obrovský výber oblečenia.

V rozhraní si môžeme všimnúť aj ponuku „Avatar Store“, čo má byť pripravovaný obchod s doplnkovým obsahom a oblečením pre profilové postavičky, po vzore modelu z konzoly Xbox 360.

Systém postavený na engine Unity má ponúknuť detailne prepracované modely, nové animácie a takmer nekonečné možnosti pri tvorbe profilového avatara. Používatelia tak budú môcť popustiť uzdu kreativite a svoju osobnosť aj pomocou stoviek doplnkov lepšie prezentovať v digitálnom svete.

Vzhľadom na to, že nový systém bol značne prerobený, nebude podporovať predmety z existujúcich avatarov, hoci samotné postavičky bude možné importovať.

19.04.2018

+