MojWindows

Namiesto oficiálneho zverejnenia jarnej aktualizácie označovanej ako „Spring Creators Update“, Microsoft v utorok pristúpil k vydaniu tradičnej dávky opravných balíkov pre používateľov stabilných verzií Windows 10, ako aj pre Insiderov, ktorí používajú „RTM“ (finalizovanú) verziu spomínanej aktualizácie.

Dôvodom za odložením plánovanej distribúcie má byť odhalenie chyby, ku ktorému došlo počas víkendu. Insiderom vo vetvách Fast, Slow a Release Preview tak bola v utorok sprístupnená opravná aktualizácia, no doteraz nie je známe, či práve ona má byť riešením odhaleného problému.

Taktiež nie je jasné, s akým veľkým odkladom je potrebné počítať, nakoľko Microsoft je v prípade témy jarnej aktualizácie neobvykle tichý. Doteraz oficiálnou cestou neoznámil jej názov, ani termín vydania – hovorí len všeobecne o apríli.

Inštaláciou opravnej aktualizácie sa posúva číselné označenie zostavy na 17133.73. Podľa zverejneného popisu obsahuje nasledovné opravy:

  • Opravený problém so zabezpečením pri práci s PDF súbormi v prehliadači Microsoft Edge
  • Opravený problém, ktorý vo vybraných prípadoch zabraňoval prehliadaču Internet Explorer identifikovať vlastné ovládacie prvky
  • Bezpečnostné aktualizácie pre Internet Explorer, Microsoft Edge, skriptovací engine Microsoft, jadro Windows, grafický komponent Microsoft, Windows Server, Windows kryptografiu a komponent pre prácu so sieťou v datacentrách
12.04.2018

+