MojWindows

Používatelia aplikácie Mapy vo Windows 10 si v ostatných mesiacoch všimli, že vývojári jej nevenujú práve veľkú pozornosť, a na túto skutočnosť začali upozorňovať.

Loren E. Hillberg, z tímu, ktorý má túto oblasť na starosť, sa rozhodol na situáciu reagovať a v jednom z rozhovorov uviedol, že Microsoft so svojou aplikáciu naďalej počíta a už čoskoro sa začnú objavovať ďalšie novinky.

Súčasne dodal, že väčšia aktualizácia je naplánovaná na leto, pričom priznal, že novinky sa k používateľom skutočne dostávajú o niečo pomalšie než by sa patrilo.

Spôsobené to má byť najmä tým, že podklady sú stále získavané od spoločnosti HERE a ich spracovanie pre platformy Bing Maps a Windows Map App predsa len nejaký ten čas trvá. Okrem iného preto vývojársky tím venuje svoju pozornosť snahe o celkové urýchlenie procesu.

Na základe aktuálneho diania to vyzerá tak, že tieto tie prísľuby začínajú byť plnené. Pre Insiderov zaradených v okruhoch Fast a Skip Ahead totiž bola zverejnená nová verzia aplikácie Mapy s niekoľkými menšími úpravami.

Najväčším prídavkom v tejto verzii je možnosť zdieľať kolekciu uložených pozícií pomocou tradičnej funkcie „Zdieľať“. Po zvolení tejto možnosti sa zobrazí ponuka možných aplikácií a kontaktov, kam je zoznam možné odoslať.

Druhou novinkou je ukladanie vyhľadávaných polôh a bodov záujmu pre zjednodušenie neskoršieho prístupu.

Tieto novinky sú dostupné v aplikácii Mapy verzie 5.1804.1021.0, a ako tradične, po otestovaní by mali doraziť aj do produkčnej verzie – k bežným používateľom.

Náš tip
Google Mapy konečne zobrazujú trasy a odchody verejnej dopravy v Bratislave

Zdroj: AAWP, ANL

19.04.2018

+