MojWindows

Občas sa môžete dostať do situácie, kedy k bezdrôtovej sieti, ktorej profil máte uložený v počítači, chcete pripojiť ďalšie zariadenie, no neviete si spomenúť na potrebné heslo.

Vtedy by prišlo vhod uložené heslo zo systému nejakým spôsobom získať, čo je skutočne možné. Postup je v prípade Windows 10 navyše veľmi jednoduchý.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Heslo k aktuálne používanej Wi-Fi

Stačí cez Ovládací panel alebo ponuku Štart vyhľadať a spustiť nástroj „Zobraziť stav siete a sieťové úlohy“.

Z prehľadu „Zobrazenie aktívnych sietí“ zvoliť aktuálne používané pripojenie v ňom kliknúť na možnosť „Vlastnosti bezdrôtovej komunikácie“, prejsť do záložky „Zabezpečenie“ a zaškrtnúť možnosť „Zobraziť znaky“.

Heslo k niektorej z predtým používaných Wi-Fi

V prípade, že chcete zistiť heslo k Wi-Fi sietí, ktorú aktuálne nepoužívate, no prístup k nej máte v systéme uložený, pomôže Príkazový riadok.

Cez ponuku Štart vyhľadajte, a ako správca cez kontextovú ponuku spustite nástroj „cmd“.

V príkazovom riadku následne zadajte príkaz: netsh wlan show profile name= názov siete key = clear . Uložené heslo sa zobrazí v sekcii Security settings, konkrétne v riadku Key Content.

Síce potrebuje vedieť názov siete, to by však nemal byť problém, nakoľko sa k nej chcete pripojiť z druhého zariadenia. Pomôcť si navyše môžete príkazom: netsh wlan show profiles, ktorý zobrazí zoznam uložených sietí.

Windows 10 za najlepšiu cenu

26.04.2018

+