MojWindows

Microsoft sa po predošlých komplikáciách usilovne pripravuje na vydanie jarnej aktualizácie pre Windows 10. Súčasťou týchto príprav je, okrem iného, aj vydanie novej verzie webového prehliadača Microsoft Edge pre smartfóny so systémom Android a iOS.

Dôležitou súčasťou Windows 10, ako aj najväčšou novinkou v nadchádzajúcej aktualizácii, totiž bude funkcia Časová os, a práve prepojenie s ňou týmto spôsobom dorazilo aj na smartfóny.

Po „spárovaní“ smartfónu s počítačom sa používateľom v ponuke Časová os bude zobrazovať história webového prehliadania, ktorú vykonali cez mobilný Microsoft Edge.

Užitočné to môže byť hlavne pre prípady, kedy si niečo vyhľadáte mimo domu alebo kancelárie a po príchode k počítaču sa k tomu chcete rýchlo vrátiť. Používanie tejto synchronizácie vyžaduje konto Microsoft, ako aj povolenie možnosti „share browsing history“ v prehliadači Edge.

Prehliadač mal zároveň prejsť výraznejšou optimalizáciou a vo verzii pre platformu iOS pribudla aj možnosť presúvať obľúbené záložky a meniť ich názov.

Náš tip
Microsoft má tlmiť vývoj integrovaných aplikácií, sily sústreďuje na Microsoft Edge
24.04.2018

+