MojWindows

Príchod veľkej jarnej aktualizácie pre Windows 10 skomplikovalo odhalenie chyby, ktorá vo väčšej miere spôsobovala pády systému. Pripravená zostava 17133 kvôli tomu prišla o svoj status finálnej verzie určenej na distribúciu a jej miesto prebrala nová zostava 17134.

Ako ale upozornilo viacero testerov, aj v nej je prítomná chyba, hoci nie až tak závažná.

Pri nastavovaní predvolených aplikácií dochádza k pádom celého rozhrania systémových nastavení. Tento problém podľa viacerých médií môže byť dostatočne vážnym na to, aby došlo k ďalšiemu odkladu vydania veľkej aktualizácie.

Vývojári v Microsoft ale zjavne majú na situáciu odlišný názor a opravovať budú podľa všetkého pomocou takzvanej kumulatívnej aktualizácie, nie vydaním ďalšej testovacej verzie. Naznačujú to aktuálne kroky.

Zostava 17134 totiž bola sprístupnená pre testerov vo všetkých okruhoch – Fast, Slow a Release Preview, čo značí, že príprava na jej zverejnenie pre bežných používateľov napreduje. Stále však nebol zverejnený oficiálny termín, kedy by k tomu malo dôjsť.

Na základe čerstvých informácií to taktiež vyzerá tak, že meno „Spring Creators Update“ skutočne vypadlo z hry. Jarná aktualizácia je priamo v zostave 17134 označovaná ako „April Update“, teda jednoducho – aprílová aktualizácia. Týmto spôsobom je označená aj aktualizácia pre konzoly Xbox One, takže je pravdepodobné, že bude skutočne použité.

Náš tip
„Redstone“ končí, Microsoft budúci rok zavedenie nové interné označenia

Zdroj: Microsoft, Neowin

23.04.2018

+