MojWindows

Hoci Microsoft ešte stále oficiálne neoznámil názov veľkej jarnej aktualizácie pre Windows 10, ako ani jej názov, do obehu sa dostali informácie o údajnom termíne jej distribúcie.

Pochádzať majú z čínskej predajnej siete s elektronikou, kde vedenie upozornilo zamestnancov, aby sa pripravili na inštaláciu aktualizácie Windows „Redstone 4“, ktorá bude sprístupnená 9. mája v ranných hodinách.

Zamestnanci si pre každý prípad majú vytvoriť zálohu, pokiaľ by to nedopadlo podľa očakávaní. Pokiaľ sú tieto informácie skutočne správne, v našom časovom pásme by k uvoľneniu jarnej aktualizácie mohlo dôjsť ešte 8. mája, kedy mimochodom prebieha aj vývojárska konferencia Build 2018.

Práve tam Microsoft zvykne ohlasovať významné novinky, hoci sa očakávalo, že tu bude prezentovať skôr jesennú aktualizáciu „Redstone 5“. Vzhľadom na situáciu a problémy s tou jarnou, je ale celkom možné, že nejaký ten čas bude venovaný aj jej.

Keďže ide o neoficiálne informácie, treba ich brať s poriadnou dávkou nadhľadu. Dodajme, že podľa úvodnej obrazovky prehliadača Microsoft Edge z testovacej zostavy 17134, by mala aktualizácia niesť názov „Windows 10 April Update“.

Medzičasom sa objavili aj informácie, že pôvodné číselné označenie Verzia 1803 bude nahradené označením Verzia 1804, čo by lepšie odrážalo skutočný stav – aktualizácia bola dokončená v apríli 2018.

Vďaka za tip, Miloš.

26.04.2018

+