MojWindows

Keď ČSOB v januári oznámila plánované ukončenie podpory a funkčnosti aplikácie ČSOB SmartBanking pre mobilný Windows, boli sme zvedaví, aké plány majú ďalšie banky, preto sme ich oslovili.

Okrem iného išlo aj o Tatra banku, ktorá avizovala, že pre platformu Windows Phone 8 plánuje ukončiť podporu svojej bankovej aplikácie Tatra banka. Ako nás ale upozornil čitateľ Marián, rovnaká situácia sa odohráva aj v prípade aplikácie VIAMO, ktorá slúži na posielanie peňazí s využitím telefónneho čísla pre identifikáciu príjemcu.

Túto informáciu Tatra banka zaslala svojim klientom cez pravidelný newsletter, pričom nám to potvrdil aj Lukáš Mochňák, vedúci oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky.

Z ponuky obchodu Microsoft Store boli odstránené aplikácie VIAMO a Tatra banka určené pre platformu Windows Phone 8. Tieto aplikácie sú zatiaľ funkčné pre používateľov, ktorí ich majú stiahnuté, no v priebehu roka dôjde k ich znefunkčneniu. Presný termín, kedy by k tomu malo dôjsť zatiaľ nebol stanovený, nakoľko však podpora pre VIAMO končí k 1.7. je pravdepodobné, že aplikácie prestanú fungovať niekedy koncom roka.

V prípade novšieho mobilného systému, Windows 10 Mobile, z pochopiteľných dôvodov dochádza k postupnému poklesu používateľov, čo pociťuje aj Tatra banka. Zatiaľ tu ale neuvažuje nad zrušením podpory, čo tak celkom nie je možné povedať o Microsofte.

24.04.2018

+