MojWindows

Na tento rok je naplánované vydanie ďalšej verzie kancelárskeho balíka Office, a s ňou Microsoft zavádza viacero zmien. Novinka Office 2019 bude ako samostatný balík (krabicová verzia) fungovať výhradne na operačnom systéme Windows 10 a značná zmena prebehne aj v súvislosti s aplikáciou OneNote.

Doteraz Microsoft pomerne nelogicky spravoval dve samostatné verzie OneNote. Jedna bola určená pre používateľov Windows 10 a stiahnuť sa dala cez Microsoft Store (UWP), zatiaľ čo druhá bola určená pre staršie verzie Windows a išlo aj o súčasť balíka Office. Po novom ale bude vyvíjaná už len UWP verzia určená pre Windows 10, ktorá bude predvolenou súčasťou balíka Office 2019 aj služby Office 365.

Klasická verzia OneNote (2016) nebude dostávať žiadne nové vylepšenia, no Microsoft prisľúbil, že do októbra 2020, kedy končí životný cyklus, bude opravovať chyby a vydávať bezpečnostné záplaty. Aplikácia bude naďalej dostupná ako voliteľná súčasť pre ľudí, ktorí o ňu z nejakého dôvodu majú záujem.

V ostatných mesiacoch si Microsoft zobral do parády UWP verziu OneNote a už teraz naznačil, aké ďalšie novinky dostane v dohľadnej dobe. Okrem iného má ísť o možnosť pracovať s takzvanými tagmi, zobrazovať náhľady dokumentov priamo v rozhraní OneNote, či pridanie funkcií pre „Class Notebook“.

Náš tip
Zmeny v štruktúrach Microsoftu pokračujú, Belfiore bude zodpovedať za ďalšie oblasti

Zdroj: Microsoft

19.04.2018

+