MojWindows

Ani takmer po roku sa aplikácia Microsoft To-Do stále nedostala zo svojich prostých začiatkov, hoci Microsoft po akvizícii služby Wunderlist avizoval integráciu viacerých získaných funkcií a výraznejší rozvoj svojho riešenia, ktorým chcel plne nahradiť niekdajšiu konkurenciu.

O tom, čo za tým stojí, a prečo je Microsoft To-Do v aktuálnom stave, sa pred pár týždňami rozhovoril Christian Reber, zakladateľ Wunderlistu.

Vysvetlil, že pôvodné aplikačné programovacie rozhranie Wunderlistu zastrešovala platforma Amazon Web Services, a preto po prechode pod krídla Microsoftu muselo dôjsť ku kompletnému presunu na Microsoft Azure, čo je extrémne náročný proces.

To, že Microsoft so svojou aplikáciu stále počíta ale bolo už viackrát prízvukované. Často aj s oznámením, že  situácia sa čoskoro zlepší, nakoľko v príprave je viacero väčších i menších vylepšení a noviniek. S plnením týchto sľubov sa teraz zjavne začína.

Aplikácia počas týždňa dostala menšiu aktualizáciu, ktorá so sebou priniesla možnosť plánované úlohy rozdeliť do menších krokov, respektíve podúloh, a lepšie tak sledovať plnenie komplexnejších projektov. Okrem toho, že pod názvom hlavnej úlohy je ukazateľ počtu pridaných krokov, zobrazuje sa tu aj to, koľko z nich už bolo splnených.

Zatiaľ síce ide len o menšie vylepšenie, no to sa nachádzalo medzi pripravovanými úpravami a čoskoro by sme sa snáď mohli dočkať aj významnejších zmien zo zoznamu.

Novú verziu aplikácie Microsoft To-Do si môžete stiahnuť z obchodu Microsoft Store, prípadne App Store a Google Play, pokiaľ ju používate na smartfónoch.

Náš tip
Šikovný textový editor Notepad++ stiahnete už aj priamo z obchodu Microsoft Store
10.04.2018

+